Чийз кейк... С узо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Когато попаднахме на тази рецепта за чийзкейк с узо, веднага си казахме, че е идеална за събота! Каква по-сладка загрявка за една треска в събота вечер все пак? Ние поне не можем да се сетим за нещо по-добро от това...

Необходими продукти:
80 г краве масло
1/3 ч. ч. млени орехи
200 г шоколадови ронливи бисквити

За чийз крема:
3 яйца
6 с. л. захар
200 г прясно сирене
400 г извара
1 пакетче ванилия
2 с. л. Нишесте
сокът и тънко нарязана кора на 1/2 портокал

За топинга:
8 смокини
2 ч. ч. топла вода
1/2 ч. ч. узо
2 листенца здравец
1 пръчка канела
настърганата кора на 1/2 портокал
1/2 ч. ч. захар

Начин на приготвяне:
Стопеното масло се размесва с натрошените бисквити и млените орехи. Сместа се слага на дъното на покрита с хартия за печене форма за торта и се натиска добре.

Яйцата се разделят, белтъците се избиват на сняг. Поръсват се с 2 с. л. захар и отново се бият, докато се втвърдят.

Жълтъците се смесват с прясното сирене, изварата, нишестето, останалата захар, ванилията, портокаловия сок и нарязаната на тънко кора. Внимателно се прибавят и разбъркват и белтъците.

Сместа се изсипва върху бисквитения блат и чийзкейкът се пече на водна баня в предварително загрята фурна до 200 градуса 45 минути.

Сиропът се приготвя, като всички съставки за него се сипват в тенджера и се оставят да врят на тих огън, докато течността намалее наполовина. След това се прецежда, смокините се нарязват на малки парченца и се връщат в сиропа. След като заври отново, се сваля от огъня. Оставя се да се охлади.

Всяко парче чийзкейк с узо се поднася, залято с този топинг.

Да ви е сладко!  


 

Коментари към "Чийз кейк... С узо! ":
Най-четени
Исландски студент може би е решил глобалния проблем с пластмасата Исландски студент...

Биоразградима бутилка за вода...

06:25 | 09-15-18| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg