Чиста кожа на лицето в 5 ефикасни стъпки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Много е дразнещо на иначе идеалната ви кожа на лицето да се появи някоя пъпка! За да предпазите кожата си чиста и без никакви проблеми, трябва да си изградите навици в грижата за нея, които е добре да следвате неотклонно.


5 лесни стъпки, ще я изчистят и предпазят от появата на нови проблеми. Но ако ги правите всеки ден – най-добре, както знаем, преди лягане.


1. Отваряне на порите
Лесно е – наложете на лицето памучна кърпа, потопена предварително в гореща вода. Топлата вода и парата разширяват порите и ги изчистват от мръстотията.


2. Почистване
Измийте ръцете със сапун и вода, за да свалите всичко полепнало по тях. Не пипайте лицето с неизмити ръце! Изберете си почистващ продукт, съобразен с типа на кожата ви. Когато го нанасяте, масажирайте лицето с кръгообразни движения поне за 1 минута. Изплакнете с топла вода. Запомнете, че студената вода затваря порите, докато топлата ги отваря.


3. Тонизирайте кожата
Отрежете един лимон и изстискайте колкото да съберете 20 капки сок. Потопете пръсти и нанесете на лицето, като масажирате за около 10 секунди. Лимонът може да ви остави парещо усещане, така че съобразете употребата му с изискванията на кожата – може да намалите времето. Изплакнете с топла вода, но не подсушавайте кожата.


4. Тонизирайте – част 2
Използвайте половинката от лимона, която вече сте изстискали. Сложете вътре ½ чаена лъжичка мед и масажирайте лицето с кръгообразни движения само за 30 секунди. Измийте с топла вода и подсушете с памучна кърпа, като не търкате, а само попивате.


5. Затворете порите
Сега е ред на студената вода. Напръскайте лицето със студена вода, като по възможност не го докосвайте. Вземете кубче лед от камерата и натрийте кожата на лицето и шията. Това затваря порите идеално. Подсушете и нанесете богат хидратант.


 


 

Коментари към "Чиста кожа на лицето в 5 ефикасни стъпки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg