Човекът, който цели 5 години Живее без пари

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно
Човекът, който цели 5 години Живее без пари

„Ти бъди промяната, която искаш да видиш в света“ - именно тези думи на Ганди променят завинаги живота на Марк Бойл!

 

Дълги години той работи на мениджърски позиции в големи фирми, има яхта, пие скъпо отлежало вино... Докато една нощ не решава да преобърне живота си на 360 градуса. Марк Бойл се превръща в човека, който живее сред природата, без пари. И вече 5 години се чувства по-щастлив от всякога!

 

На въпроса какво му липсва от предишния му живот, той отговаря: „В новия ми начин на живот липсва стрес, трафик, сметки, банки и всичко, което ви тежи".

 

Както разказва Марк, решението да промени живота си дошло, след като изгледал видео с Ганди, в което чул знаменателната реплика за промяната. Това се случило една нощ на яхтата му, докато пиел вино с приятел. Двамата си говорели за глобалните проблеми като унищожаването на природата, експлоататорските фабрики в третия свят, войните за ресурсите на планетата... И просто така Марк разбира, че не може да излекува света, ако се съсредоточава върху симптомите. Истината е, че трябва да се фокусира върху първопричината за болестта.

 

Така той решава да заживее в хармония с природата и става, както нарича себе си, социален хомеопат, про-активист, който търси първопричина за симптомите на болестта на нашия свят.

 

Марк смята, че това може да се случи, ако хората успеят отново да стоплят връзката си с Природата. Той е убеден, например, че ако вместо да ядем полуфабрикати, започнем отново сами да отглеждаме храната си, няма да изхвърляме 1/3 от нея на боклука. И... Честно казано, съдейки по моята баба, има много истина в това твърдение!

 

Марк решава да се откаже от парите, да си вземе каравана, да я паркира в биоферма и да стане доброволец в нея. И наистина, макар че първоначалният му план е бил за 1 година, вече 5 той живее без финикийските знаци и си осигурява сам прехраната. Има колело, с което да се придвижва до близкия град, когато му се наложи и много повече приятели от преди.

 

Така успява да преосмисли живота си, ценностите си и да преоткрие себе си. Така разбира, че независимостта всъщност означава взаимозависимост. Така разбира и че най-голямата ценност на този свят е приятелството и взаимоотношенията между хората.

 

А вие какво мислите за него?

 

Вижте още: 

Човекът, който промени света с УСМИВКАТА си

Човекът, който се прегръща с лъвове


 

Коментари към "Човекът, който цели 5 години Живее без пари ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg