Човек е ценен и има значение, защото съществува

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

По-голямата част от живота си съм прекарал в опит да се свия. Да стана по-малък. По-тих. По-слабо чувствителен. По-малко упорит. По-малко нуждаещ се. Защото не исках да бъда в тежест. Не исках да бъде "твърде много" или да отблъсна хората. Исках хората да ме харесват. Исках да бъда обгрижван и ценен. Исках да бъда желан.

Така че в продължение на години аз жертвах себе си в името на това да направя другите хора щастливи. И години наред аз страдах. Но се уморих да страдам и приключих с това да се свивам. Не е моя работа да променям това, което съм, за да се превърна в нечия друга идея за ценно човешко същество.

Аз съм ценен. Не защото другите хора мислят така, а защото съществувам, следователно имам значение. Моите мисли имат значение. Моите чувства имат значение. Моят глас има значение. И със или без нечие одобрение или позволение аз ще продължавам да бъда този, който съм, и ще говоря моите истини. Дори и това да ядосва хората. Дори и да ги кара да се чувстват неудобно. Дори и да изберат да си тръгнат. Отказвам да се свивам. Аз избирам да заема мястото си. Аз избирам да почитам чувствата си. Аз избирам да си позволя да отговоря на своите нужди.

 

Даниел Кьопке

Източник: LessonsLearnedInLife.com

Превод: BeU.bg

 

Вижте още:

5 неща, които никога не трябва да приемаме лично

3 важни причини да не постигаме успеха, който искаме


 

Коментари към "Човек е ценен и има значение, защото съществува":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg