Чудото на сребърната вода. И за какво е полезна тя?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Сребърната вода или наричана още колоидно сребро е известен способ за лечение още от 1800 г. В началото този разтвор на деминерализираната вода, в която има малки частици сребро е прилаган само при леки инфекциозни заболявания на новородените. С годините обаче тя придобива все по-голяма известност в медицината.

Днес сребърната вода е доказала своя забележителен ефект върху здравето и се използва в различни области, дори и като добавка в козметиката.

За какво всъщност е полезна сребърната вода и какво я прави толкова специална?

Всички знаем, че антибиотиците колкото могат да ни помогнат, толкова могат и да ни навредят. Един от недостатъците на антибиотиците е, че с времето бактериите и вирусите започват да стават все по- устойчиви на влиянието им. При сребърната вода това не може да се случи. Тя не е токсична за бозайници, влечуги и растения, които не са с едноклетъчна структура. Самото присъствие на колоидно сребро пък до едноклетъчни влияе на техния прием на кислород и буквално ги задушава за минути – нещо, което антибиотика не може да направи. Мъртвите микроби се изчистват от организма без никакви проблеми чрез имунната и лимфна система. Освен това, за разлика от антибиотиците, сребърната вода влияе пагубно на абсолютно всички видове бактерии.

Специалистите, практикуващи алтернативна медицина твърдят, че колоидното сребро може да действа освен като отличен антибактериален агент, но и като поддържащо лечение при СПИН или рак.

Според изследванията на доктор R. Becker, автор на книгата "Body Electric" , хората, в чиито организъм има по-ниски нива на сребро, боледуват по-често от настинки и различни вирусни заболявания. Той заключва, че колоидното сребро не просто убива бактериите и е абсолютно безвреден за организма, но и стимулира растежа на увредените тъкъни и допринася за бързото им възстановяване.

Сребърната вода и диетите

Доказано е, че сребърната вода е отличен начин да върнем силите си, когато сме преминали през тежка и изтощителна диета. Тя подсилва имунната ни система и ни предпазва от коварните вируси. Редица диетолози препоръчват да приемаме колоидно сребро, докато изпълняваме диетата си, за да избегнем допълнителното стресиране на организма.

Сребърната вода и кожните проблеми

Сребърната вода от години е намерила своето приложение и в козметичната индустрия. Тя се използва при направата на кремове за лице и ръце, балсами за тяло, шампоани против пърхот и много други. Но най-голямата й сила е в борбата с акнето.

Много дерматолози съветват да почистваме веднъж на няколко месеца лицето си с тампон, напоен със сребърна вода, за да предотвратим появата на акне и кожни раздразнения.

Въпреки хилядите позитивни отзиви за свойствата на сребърната вода обаче, трябва да вземем предвид, че както с повечето продукти и с нея не трябва да се прекалява. Предозирането може да причини аргирия – заболяване, при което цветът на кожата придобива зелен или син цвят.

Вижте още:

 Паметта на водата. Или тайната на щастието!

"Елексир на живота" - чаша вода с лимонов сок


 

Коментари към "Чудото на сребърната вода. И за какво е полезна тя?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg