Шефът ви иска да чуе това

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Хайде този път да се поставим в шефските обувки – да управляваш бизнес, особено пък ако е голям, не е никак лесно. Ако нещо в комуникацията ви куца, може би е няма да е зле да помислите и как стоят нещата от другата страна – шефът ви се сблъсква всеки ден с различни проблеми, чиито решения чакат него.


А това означава, че всъщност той не само трябва да мисли за вашата роля и отговорности в компанията, но и за всеки ваш колега, за всеки малък или голям проблем, за собствените си задължения.


Ако ви се иска обаче да направите шефа си ваш фен, обърнете внимание кои са нещата, които той непременно ще хареса да чува от вас. И работете така, че да имате повод да му ги казвате.


Имам идея


Това е нещо, което и вие самите би трябвало да обичате да изричате! Учете се и израствайте в компанията, бъдете запознати с целите, мисията и визията ѝ. Осъзнайте предизвикателствата, пред които се изправяте всички вие като едно цяло. Познавайки тези предизвикателства, отделете си време всяка седмица, за да помислите как може компанията да се справи с тях. И когато отидете при шефа си с идея как да преодолеете предизвикателствата, печели и той, печелите и вие.


Нека ти покажа


В технологична ера живеем – шефът ви ще оцени, ако му спестите малко време и вместо да се впускате в многословни обяснения за идея, решение и така нататък. Затова ако имате такава възможност, просто му покажете за какво говорите. Освен това, когато му показвате за какво говорите, ще ангажирате две от сетивата му, а това значи по-голям шанс да го спечелите на своя страна.


Намерих потенциално решение


Ето нещо, което ще грабне вниманието му. И има защо – всеки ден шефът ви чува за много проблеми, наистина много. И е напълно логично да му се иска да чуе и предложение за решение на даден проблем. А след като сте му предложили решение, той ще види две особено важни неща за вас. Първо, че сте инициативен човек, който обмисля ситуацията в компанията и предлага варианти за преодоляване на препятствията и израстване. И второ, ще му спестите време и енергия, което той, ако е добър началник, би трябвало да оцени.


Бих се възползвалa от съвет


Ще го кажем директно – не, шефът ви не е отговорен за вашата кариера. Може да ѝ помогне или да я спъне, но вие и само вие отговаряте на 100% за развитието си. Ако имате нужда от нови предизвикателства, нови отговорности, ако сте готови да дадете повече, за да научите още неща, от вас зависи да споделите това с шефа си, да му дадете знак, че искате да нагазите в по-дълбоки води. Ако не знаете как да се справите с нещо или мислите, че може да подобрите уменията си, пак от вас зависи да поискате подкрепа.
 


 

Коментари към "Шефът ви иска да чуе това":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg