Шокиращ експеримент: колко лесно е да отвлечеш дете!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

В последните дни из интернет пространството нашумя видеоклип, който буквално кара кожата ни да настръхне. Лесно ли е да отвлечеш дете? Да, трябва ти само едно сладко кученце.


Социален експеримент показва с каква лекота малчуганите тръгват с непознат. Младият, добре изглеждащ Джоуи, чието дело е видеото, се запознава с няколко майки, обяснява им, че снима видео, което обръща внимание на отвличането на деца. Пита ги колко често учат децата си да не говорят с непознати. И им предлага да провери знае ли тяхното дете, че не бива да слуша напълно непознати хора.


И така, Джоуи се приближава към детето със своето симпатично куче, заговаря го и му предлага да тръгне с него, за да види още сладки кученца. И в този момент майките остават поразени – всяко едно от децата тръгва без никакво колебание. А майката седи и гледа ужасено как детето ѝ се отдалечава с абсолютно непознатия мъж. Шокиращо е с каква лекота тези деца можеха да се окажат жертва на действително отвличане. Тръпки побиват дори и тези от нас, които все още нямат свои деца.


Макар експериментът на Джоуи да се отнася до други географски ширини, ние също не сме защитени. Това може да е вашето или моето дете. Колко често учите децата си да не слушат непознати?


Да, Джоуи определено не буди съмнение, изглежда добре и предразполагащо. И е възможно децата да са го забелязали да разговаря с майките им. И все пак е стряскащо колко лесно тръгват с непознатия мъж.


Вижте видеото!


 

Вижте още:

Добро дело! Цял квартал зарадва глухонямо момче

Как смартфоните убиват...живота


 

Коментари към "Шокиращ експеримент: колко лесно е да отвлечеш дете!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg