„Шшшт... Попей ми!“ или историята за Пипиляшка в чалга вариант

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

На пръв поглед среднометражната лента „Шшшт... Попей ми!“ е един филм, който иронизира, сатиризира, осмива... чалга културата. Повтарям - чалга културата, не чалга музиката.

Хм, изтъркано, ще си кажете. Да, де, но всъщност не е! Не е, защото за пръв път видях нещо, което не смятах, че някога ще видя. Както уж „Шшшт... Попей ми!“ иронизира, сатиризира, осмива... чалга културата, така и нито я иронизира, нито я усмива, нито я сатиризира. Той РАЗГЛЕЖДА чалга културата. И това е брилянтно! Все пак, представете си да говорите за Азис, например, без да залитате в посока „За!“ или „Против!“. Трудна работа, нали?

Но историята на съвременната... Пипиляшка – Веска (по-късно Мис Брук), е поднесена неутрално. С добронамерено чувство за хумор, много леко и много свежо режисьорите - Андрей Волкашин и Петър Вълчев, успяват да представят мечтата за пари и слава на едно наивно момиче. А София Бобчева изиграва тази ролята по толкова естествен и сладък начин, че Веска няма как да не стане симпатична на публиката.

Изобщо, актьорския екип е подбран много добре от режисьорите. На София партнира Силвия Станоева, която изиграва чудесно ролята на магистралната жрица Беба, която става наставница на Веска. Диалозите между двете се получават толкова непринудено, че не ти остава друго освен искрено да им се забавляваш.

Целият филм е заснет на фона на приказни цветове и изобщо, внушава една сюрреалистичност. Момичета си имат фея и орисници, в които ще познаете Rachel Row, Сантра, Поли Генова и други известни лица. Ако... се позагледате обаче, защото подобно на някои свои колежки от един друг жанр, те са маскирани с тонове грим.

Но едно е сигурно! „Искаш ли пари? Искаш ли коли? Една от нас бъди, за да знаят името ти!“ - едва ли ще забравите култовите думи от песента към филма. Те изразяват „ценностите“ на цяло едно чалга поколение. Изродено или не – режисьорите не искат да коментират, но както самите те казаха на представянето на филма в Studio 5 - “Всеки има право да мечтае!”.

Абе, определено си заслужава да гледате „Шшшт... Попей ми!“. Най-малкото – гарантирам ви много забавление.


 


 

Коментари към "„Шшшт... Попей ми!“ или историята за Пипиляшка в чалга вариант":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg