Яденето на тези зеленчуци ще ви направи по-привлекателни за вашата половинка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Оказва се, морковите са полезни не само за зрението ви, а и за нещо повече. Едно скорошно проучване, публикувано в списание „Поведенческа Екология” установи, че яденето на зеленчуци с високо ниво на каротеноиди всъщност ви прави по-привлекателни – поне ако сте бял човек.

Каротеноидите са жълти и червени пигменти открити в плодовете и зеленчуците – и те са причината, поради която морковите са оранжеви, според изявление от изследването.

За тестване на ефектите от каротеноидите, за които се носят слухове, че дават на кожата здравословен блясък, изследователите поставят 23 мъже на 12-седмична диета с добавки на бета-каротин (каротеноид  е открит в храни като сладки картофи, моркови и зеле) и 20 мъже на диета с плацебо. Преди тези 12 седмици и след този период, на мъжете са направени снимки.

Това изображение е компилация от всички тези снимки заедно (страховито, нали?)

 

Горните снимки показват промяната преди (ляво) и след (дясно) приемане на бета-каротин , а долните преди ис лед приемане на плацебо. Изследователят  привлича 66 бели жени да оценят всяка снимка, на базата на привлекателност , както и колко здрав мислят, че изглежда човекът на снимката. Докато приемът на добавки всъщност не прави тези момчета по-здрави, според изследователите, но ги кара да изглеждат по-здрави и по тази причина по-привлекателни за жените, които оценяват  тези снимки.

Докато резултатите са били тествани само върху мъже, не можем да кажем, че яденето на богати на каротеноиди зеленчуци няма да  даде на хората и от двата пола , хубав блясък на лицето и  приятен летен загар. Така че, моля да ни извините, но отиваме да си купим малко моркови.


 

Коментари към "Яденето на тези зеленчуци ще ви направи по-привлекателни за вашата половинка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg