10 важни урока, които ще ви помогнат да минете през 20-те

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Остаряването с една година е най-желаното, но и най-нервното преживяване, което може да се случи на някого. За младите, които вече са възрастни, остаряването с една година е плашещо. Защо? Защото очакванията на хората са, че ще са по-отговорни, когато преминават през 20-те си години. Ето защо ние подготвихме няколко ценни урока за всички, които са на път да напуснат „тийнейджърските години“ и да преминат в света на възрастните.

Вижте и кои са те:

1. Напълно нормално е да се съмнявате в себе си

Нормално е за хората да не се чувстват сякаш не са достатъчни или пък просто се фокусират върху недостатъците си. Всичко това е част от „зреенето“: осъзнавате кои сте и какво трябва да подобрите в себе си, за да се превърнете в една по-добра ваша версия.

2. Само защото си мислите, че сте неадекватни, не значи, че това е така.

Помислете за всичките неща, които сте направили, всичките постижения и позитивни качества, които имате. Гледайте на тях като важни части от себе си, които изграждат вашата индивидуалност и силни страни. Просто защото хората не ви виждат като достатъчно добри за тях, то това не значи, че винаги ще е така. Да, хората имат собствени стандарти за това какво харесват в даден човек, но това изобщо не значи, че никога няма да намерите подходящия човек.

3. Спрете да си общувате с хора, които виждат само недостатъците и грешките ви

Повярвайте ми, няма смисъл да се напрягате, за да задоволите другите. Това само ще доведе до вашето падение.

4. Бъдете отворени и честни с хората, които са искрени и оптимистични с вас.

Не се затваряйте за околния свят. В случай, че има искрени хора, които искат да ви дадат съвет или пък искат да излезете и да изядете и изпиете мъките си, то вие трябва да приемете техните приятелски жестове. Никога не подценявайте силата на добротата – тя наистина ви кара да се чувствате добре.

5. Вземайте, но и давайте!

Да, дами и господа. Не трябва само да взимате – връщайте!

6. Покажете на хората, които са винаги до вас, че ги оценявате и че сте благодарни за това, което правят.

Бъдете до тях, когато имат нужда. Не ги предавайте и правете всичко нужно, за да се почувстват специални. Разбира се, бъдете искрени с думите и действията, които предприемате.

7. Нормално е да не знаете какво става с живота ви

Може би са плановете или целите ви, но не се притеснявайте – това е напълно нормално. Трудно е да измислим какво точно искаме да правим с живота си, когато сме млади. Имайте предвид обаче, че трябва да имате шаблон или чернова на това какво искате и какво не искате в живота си и с времето ще намерите правилния път.

8. Вярвайте си повече

Спрете да се съмнявате в себе си и започнете да мислите на какво сте способни. Просто защото се чувствате сякаш всички ви превъзхождат, не сте постигнали целите си или пък постоянно се проваляте, не значи че сте безполезни и слаби. Бъдете уверени!

9. Насладете се на това което имате в момента

Не се задълбочавайте в мисли за това, което нямате сега, а оценете живота такъв какъвто е. А и в крайна сметка няма да се мине много време преди да получите това, което искате – всичко ще се подобрява.

10. Обичайте себе си.
 


 

Коментари към "10 важни урока, които ще ви помогнат да минете през 20-те ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg