10 вида заблуди, в които продължаваме да вярваме

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

В живота ние сме заобиколени от клишета за това какво е правилно и какво не е. Свикнали сме да ги приемаме за истина и живеем с тях, независимо от факта, че много често тежестта им ни дърпа надолу.


1. Без пари означава "самотен"


Фактът, че сега сме сами, не означава, че сме самотни. Личните взаимоотношения не гарантират щастие. А дори и да останете без пари, никога няма да бъдете толкова самотни, колкото можете да бъдете в една нещастна връзка. Постарайте се да откриете себе си, върнете си самоуважението и запомнете, че липсата или наличието на пари в никакъв случай не са гаранция за самота или обратното.


2. Щастие – само когато имаме всичко, което искаме


Това, че сте щастливи не означава, че нищо не желаете, разбира се. Просто може да сте благодарни за това, което вече имате, и търпеливо да чакате или да действате, за да постигнете това, което искате. Огромна грешка на човека е винаги да чака да получи нещо, за да е щастлив. Заблуда е, че щастието идва отвън. То си е вътре в нас и от нас зависи да се събудим сутрин с усмивка и да вземем решение, че ще изживеем един щастлив ден.


3. Ако на някого му е зле, веднага ще забележим


Всичко ни се случва – да ни е болно, страшно, лошо. Но има хора, които са се научили умело да прикриват какво е времето вътре в тях. Вие няма как да знаете какво се случва зад заключените врати на душата, затова не съдете хората по това, което виждате.


4. Животът трябва да се случва по определен начин и по никакъв друг


Никой не може да ни навреди толкова, колкото си вредим сами. Нанесем ли на душата си рана, може и да я излекуваме – но трябва да бъдем и по малко реалисти. Бъдете отворени за възможностите и изборите, пред които се изправяте в дадена ситуация. Ако се откажете от нереалистичния образ в главата ви, по който смятате, че трябва да тече живота, и вместо това го живеете на един дъх, изживявайки всяка възможност, всяка емоция – ще живеете наистина.


5. Трябва да приличаме на някого


Когато спрете да сравнявате себе си с другите хора, независимо лично познати или не, когато престанете да сравнявате себе си с други свои версии, само тогава ще започнете да живеете спокойно.


6. Перфектен живот живеят само някои избрани хора


Ако всяка сутрин се събуждате с думите "Днес ще бъде перфектен ден", а вечер заспивате с благодарност за хубавите неща, които са ви се случили през деня, тогава ще разберете, че няма такова нещо като "перфектно", но всичко може да бъде такова. Разбрахте ли ме? Няма идеални хора и идеален живот, но можем да бъдем напълно доволни от това, което сме и имаме.


7. Трябва да минем през трудни времена


Все още много хора вярват, че за да дойде доброто, трябва да минем през ада. За да се срещнем с правилните хора, трябва да се отървем първо от неправилните. Всичко е въпрос на убеждение – истината е, че след дъжд винаги изгрява слънце. Да вярваме, че след лошото неизбвежно идва доброто помага да запазим надежда. Но не е добре в доброто да чакаме лошо, просто защото сме убедени в това, нали?


8. Да бъдем силни – означава да не чувстваме болка


Силните хора са тези, които изпитват болка, но я приемат, учат се от нея и след това я преодоляват. Силата е в решимостта да помолиш за помощ, да пролееш сълзи, а после отново да излезеш на ринга.


9. Да лъжем "за добро" – това е нормално


Когато казвате "обичам те", мислете го. Бъдете наистина благодарни, когато благодарите. Когато се извинявате, чувствайте разкаяние. Подкрепете думите си с чувства, тогава ще проникнат дълбоко в сърцата на другите.


10. Мечтите – загуба на време


Най-великите дарове - тези, които не се виждат с просто око, но се усещат със сърцето. Това, което виждаме, е само малка част от това, което е възможно. Въображението е възможността да погледнем отвъд хоризонта, да си представим нещо, което е много важно за нас, но засега е скрито от погледа. Някъде и някой ден със сигурност ще ни се случи нещо невероятно - ако вашите мечти са достатъчно силни, за да се сбъднат.


 

Коментари към "10 вида заблуди, в които продължаваме да вярваме":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg