10-годишно момче изобрети устройство за предотвратяване на смъртни случаи на бебета в горещи автомобили

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

10-годишно момче от Маккини, Тексас, е изобретило устройство, което надява се той, ще бъде животоспасяващ инструмент, който всеки родител може да използва.  Устройството цели да помогне за предотвратяване на смъртни случаи на бебета в горещи коли.

Наследникът на епископ Къри IV казва за NBC, че той е бил вдъхновен да създаде устройство, което нарича "Оазис", след като бебе умира в горещ миниван миналото лято в близкия град Мелиса и то не е единственият случай. Устройството, се закрепва върху седалката на колата, за да отчете дали детето е оставено в твърде нагрята кола. След това Оазис отделя хладен въздух към бебето, докато  сигнализира на родителите и местните власти.

Бащата на Къри, епископ Къри IV, който е инженер, казва за NBC, че разбира колко бебета може понякога случайно да бъдат изоставени в горещи превозни средства.

"Понякога бебетата заспиват и  са наистина тихи и спокойни, така че ако бързате от работа или на път за магазина, някой може да забрави детето за момент", казва той за NBC.

Къри Дж.Р.представяидеята си на производителите на автомобили на конференция в Центъра за превенция на детскитравмиминалата година, а баща му регистрира интелектуаленпатент. Къри са създали и страница GoFundMe, за да съберат  20 000долара и даполучатофициаленпатент.

„Това е наистина важно за мен, защото не мислех, че едно дете на моята възраст ще бъде в състояние да стигнетолкова далеч ", казва момчето.

Като цяло, 37 деца умират всяка година от смъртни случаи, свързани с горещините, след като саоставенив горещи автомобили. Надяваме се, че устройството на Бишъп ще получипълнофинансиране, за да стане  стандартен уред за всеки родител.


 

Коментари към "10-годишно момче изобрети устройство за предотвратяване на смъртни случаи на бебета в горещи автомобили":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg