10 неща, които да направите на 30, които ще подобрят живота ви на 50

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Планирането и мисленето за бъдещето може да бъде едновременно страшно и вълнуващо. Подготовката за пенсиониране, финансово осигуряване на колежа на децата и спестяване за потенциални здравословни проблеми.

В сайта Quora  e зададен въпрос към случайни хора „Кое е най-доброто нещо, което можеш да направиш на 30 години, за да се възползваш по-късно в живота си на 50 и повече години?“ Получени са  доста добри отговори част от които изглеждат познати или банални но ще ви спестят съжаления в напреднала възраст.

Ето списък с 10 неща, които човек може да направи на 30 години, за да подобри живота си на 50 и повече години.

1. Спрете пушенето

 

Пушенето на конвенционални цигари с 800 добавки и над 4000 химикали е ужасно за организма. Смъртта от тютюнопушене е една от най-предотвратимите причини за преждевременна смърт. И все пак всяка година повече от 443 000 души умират от този смъртоносен навик. Освен това е скъпо.

2.Спрете вредната храна

Когато сте млади можете да направите много пари, за да си купите каквото поискате, но здраве не можете да си купите, казва потребител на Quora. Спрете вредната и бърза храна до 30 годишна възраст.

3. Поддържайте или възстановете семейни отношения

 

Семейството ни е до нас, за да ни подкрепя и насърчава. Много хора биха искали да са се опитвали по-усилено да поправят семейните отношения, когато са били по-млади. Съжаляват през цялото време за прахосването им. Освен това приемането и комуникирането със семейството прави човека по-добър. Поддържайки семейни връзки, може да се научите да се разбирате с хора, с които не сте съгласни по много въпроси.

4. Носете слънцезащитен крем

Дългосрочните последици от увреждането на слънцето трудно се виждат на 30 години.  Но са шокиращи на 50-годишна възраст. Слънцето причинява тънка кожа, бръчки, синини от леко докосване, кожата се бели, казва друг потребител. Не бъдете глупави като него.

5. Упражнявайте се редовно

Активността на 30 ще помогне на човек да остане здрав, когато навърши 50 години. Не качвайте килограми. Упражнявайте се. Поддържайте теглото си в нормални нива, излишните килограми вредят на вашето тяло.

6. Научете се да бъдете доволни и щастливи

Да бъдеш доволен и да се съсредоточиш върху щастието е добра практика за всеки. Щастието е това, което има значение много повече от световния успех. Ако сте доволни от това, което имате, тогава може да е малко по-малко вероятно да станете милионер, но ще имате по-щастлив живот. И ако все пак станете богат човек - [няма] причина да не станете, ще бъдете по-щастлив, изпълнен и продуктивен, богат човек.

7. Не отлагайте целите

 

Ако човек има мечта или цел, която иска да преследва, не трябва да я отлага. „Лесно е да отлагаме. „Ще стигна и до това някой ден.“ Въпреки това, наистина е вярно, че времето започва да се ускорява с влизането в 30-те и продължава да минава по-бързо. Времето за тези мечти, трябва да бъде сега “, пише потребителят на Quora Бил Карвин.

8. Спете добре

Стартирането на правилен цикъл на съня е от съществено значение за подобрения сън през целия живот. „Тъмната стая или щори или маски за сън ще блокират светлината. Без ярки екрани преди лягане. Лягайте и се събуждайте по едно и също време.

9. Спомени, не вещи

Преживяванията са по-запомнящи се от вещите. Те те правят по-щастлив. Излезте от рутината и изучете необятните пространства на нашия свят. С предмети може само да се затрупате, които ще ви задушат накрая.

10. Четете

Много хора не прочитат нито една книга, след като напуснат училище или университета. Не бъдете един от тези хора. Никой не мечтае да е гледал повече телевизия или да е играл повече видеоигри. Но да не си получил допълнителни знания е често срещано съжаление.


 

Коментари към "10 неща, които да направите на 30, които ще подобрят живота ви на 50":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg