10 неща, които не знаете за Деня на влюбените

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Защо червените рози са толкова популярни? Колко бонбони сърца се произвеждат всяка година? И най-важното, колко свободни мъже има всъщност? Дали ви харесва или не, Свети Валентин е точно зад ъгъла. Независимо дали сте твърдо неомъжена или в щастлива връзка, със сигурност има какво да научите за любовта. Прочетете  изненадващи статистики и любопитна информация за празника.

1. Свети Валентин започва  от римляните.

Има две теории за произхода на Деня на влюбените. Първата е, че деня произлиза от Lupercalia - шумен римски празник на 15 февруари, когато мъжете се събличали голи и пляскали по задните части моми с надеждата да увеличат плодовитостта им. Втората теория е, че римският император  забранява на младите хора да се женят, тъй като смята, че женените войници не се бият. Валентин, свят християнски свещеник, се противопоставя на постановлението на императора и започнал да жени хора тайно. За неговото неподчинение, Валентин е бил екзекутиран на 14 февруари.

2. Това не е най-популярният празник , познат с  поздравителните  картички.

Според поздравителната асоциация, 190 милиона картички в деня на Свети Валентин се разменят ежегодно, като Деня на влюбените е  вторият най-популярен празник с  поздравителни картички  след Коледа.

3. Самотните жени имат добър шанс за намирането на партньор за срещи

На всеки 100 самотни жени във възраст от 20 до 30 години, има 119 неженени мъже, които никога не са се женили, овдовели или развеждани на същата възраст.

4. Явно не е толкова трудно да се намери истинската любов.

Над два милиона бракове се осъществяват, например в САЩ всяка година. Това означава, че има повече от 6000 сватби на ден!

5. Съпрузите и гаджетата обичат да подаряват букети.

73 на сто от продажбите на цветя на Свети Валентин  се падат на мъжете.

6. Розите са цветята на любовта.

Кое е любимото цвете на Венера, римската богиня на любовта? Червената роза, разбира се. Червените напъпили рози означават  силни романтични чувства, така че не е изненада, че те са в най-популярните букети за Св. Валентин.

7.  Да "НОСИШ СЪРЦЕТО НА ръкава си" е повече от просто фраза.

През Средновековието, млади мъже и жени са изтегляли листчета с имена, за да видят коя ще бъде тяхната Валентинка. Те носели името, закачено на техния ръкав в продължение на една седмица, така че всеки да знае техните предполагаеми истински чувства.

8. Парите могат да купят любов.

Средния американски потребител харчи около102 $ за Деня на влюбените за подаръци, храна и забавления през 2009 г., според годишно проучване. Приблизително 92% от женените американки с деца харчат голяма част от тези пари (около $ 67) за техните съпрузи; останалата част отива за подаръци за Деня на Свети Валентин за деца, приятели, колеги и дори домашни любимци.

9. Американците наистина обичат сладко.

Според Националната асоциация сладкарите в САЩ,  около 8.0 милиарда бонбони във формата на сърца са направени през 2009 година.

10. Шоколадовата кутия бонбони е на повече от 140 години.


 

Коментари към "10 неща, които не знаете за Деня на влюбените":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg