10 неща, които позитивните хора не правят (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Повечето от нас се питат какво трябва да направят, за да станат по-позитивни. Но понякога е по-лесно да си зададем въпроса какво трябва да спрем да правим!

 

Е, ние решихме направо да ви дадем отговорите. Ето кои са едни от основните неща, които положително настроените хора никога не правят...

 

Те не си губят времето с негативни хора 

Ами, да, какво си мислите? Да си положителен също не е лесно и тази нагласа изисква да се обграждаш с позитивни неща и хора. Дори най-радостно настроените към света хора не са защитени от негативизма, ако той е около тях.

 

Те никога не се задълбочават в проблемите си 

Удивително е колко много проблеми изобщо нямаше да съществуват, ако ние сами не си ги измисляхме! Позитивните хора знаят, че да си правиш изводи от нещо, обикновено е лоша идея. Например, вместо да откачат, защото някой не е отговорил на съобщението им и да си правят генерални изводи като: „Той не ме харесва.“, те просто си казват: „Хм, явно е зает сега!“ и продължават да се радват на деня. Преди да отпишат някого пък, те ще си направят труда да разберат дали има причина за държанието му. В крайна сметка всичко се случва, а ако човекът наистина се прави на „интересен“ просто не си струва да се занимаваш с него и това е.

 

Те не позволяват на негативните мисли да ги завладеят 

Позитивните хора знаят, че имат контрол над мислите си. Те решават дали да се сдухват или да приемат нещата спокойно и да бъдат щастливи. Така, например, когато нещо негативно ви мине през ума, запитайте се дали бихте го казали или направили на друг. Ако не, спрете да си го мислите!

 

Те не се измъчват заради всяка грешка 

Позитивните хора знаят, че за да успееш, трябва да си сгрешил достатъчно много пъти! Те гледат на провала като на възможност да научат урок и да опитат нещо друго.

 

Те ценят малките неща 

Лесно е да пренебрегнеш един дребен жест или да не се зарадваш на нещо малко. Но оптимистите не допускат това. Те изразяват благодарност за всичко, което имат, без значение колко е голямо то. Защото знаят, че ако не можеш да се радваш на това, което имаш, няма да се радваш и на по-големите си придобивки.

 

Вижте още: 

По-позитивни и добри! С медитация

 

Вдъхновяващи цитати за позитивно начало на деня 
 


 

Коментари към "10 неща, които позитивните хора не правят (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg