10 неща, които позитивните хора не правят (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ето и втората част на нещата, които позитивните хора никога не си позволяват да правят в живота си! Вижте ги и последвайте примера им....

 

Те не се оправдават

Напротив, те поемат отговорност за живота си и за грешките си. Защото знаят, че тя е само тяхна. За тях няма: „Попаднах в задръстване.“, има: „Закъснях!“, няма: „Изскочи ми нещо непредвидено.“, има: „Забравих!“. Когато са сгафили, те си го признават, и то на първо място пред себе си.

 

Те не се примиряват с реалността 

Оптимистите знаят, че именно хората, които са достатъчно луди, за да си мислят, че може да променят света, обикновено го правят. Затова те не се вкопчват в „реалността“, а си позволяват да мечтаят и да следват мечтите си. Позитивните хора знаят, че ако са последователни и постоянни ще достигнат целта си.

 

Те не смятат, че животът трябва да е съвършен

Противно на общоприетите схващания, позитивните хора не виждат само цветя и рози. Не, те просто приемат и обичат живота с всичките му несъвършенства. Затова те предприемат действия тук и сега, без да чакат перфектният момент за нещо. И обикновено успяват!

 

Те не се отегчават 

Позитивните хора знаят, че скуката е мястото, където творчеството, вдъхновението и ентусиазмът умират. Затова никога не си позволяват да им е скучно! Има толкова неща за правене – дори хубав филм или книга, могат да те заредят с положителни емоции и енергия. Но позитивните хора правят много повече. Те изследват света с любопитство! Това е тънката разлика, с която правят всички неща, дори най-скучните.

 

Вижте още: 

За да си щастлив, спри да правиш това

7 правила за щастлив брак

 


 

Коментари към "10 неща, които позитивните хора не правят (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg