10 неща, които трябва да направим през есента

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Оранжевият сезон носи своето очарование, но то не е същото без слънчевите лъчи. И колкото и да ни е приятно да прекарваме свободното си време на топло и уютно с книга или хубав филм, с приятна компания, липсата на слънчева светлина бързо става осезаема и воала – настроението ни поема стремглаво надолу. Какво ще кажете за това – направете си план, обещайте си тази есен да отделите време за някои дейности, които ще ви държат настрана от депресията.☕

1. Купете си красив тефтер и започнете най-накрая да записвате своите цели и дела, всичко, което ви се случва и за което сте благодарни, всичко, което ви носи добро настроение и положителни емоции. Започнете да пишете плана си за сезона.

2. Доставете си удоволствие, като посетите магазин за чай. Поглезете себе си, като си купите нов чай с чуден аромат и всяка сутрин или вечер(или когато искате) си доставяйте наслада с ароматна чаша горещ чай.

3. Купете си карта за фитнес или някаква тренировка по ваше желание, може и басейн, и започнете да тренирате за повече самочувствие и енергиен заряд.

4. Съберете близките си приятели и в някой от слънчевите октомврийски дни идете на пикник в парка. Ще се позабавлявате и ще си поговорите за незабравимите спомени от това лято, за всички приключения, които са ви се случили. А може и да си направите план за следващия сезон.

5. За да не ви обземе депресията, предложете на приятели или роднини да си направите екскурзия и да смените обстановката. Ще натрупате впечатления от нови места.

6. Грабвайте фотоапарата и се отправете на разходка в града, купете си в новото кафене вкусно и ароматно кафе. Никога не е излишно да видите как се преобразява града със смяната на сезона.

7. Време е да извадите топлите есенни неща от дъното на гардероба – плетените шалове, топлите ръкавички, палтото. Или да се отправите по магазините за нови красиви вещи и дрехи.

8. Подобно на пролетта и лятото, защо да не приемем есента за ново начало – започнете да учите нещо ново, език или нещо друго, което отдавна сте искали да научите. Запишете се на танци, йога или друг курс, който ви е интересен, но досега не сте имали време.

9. Поглезете се с нещо вкусно. Сега е сезонът на супер полезните тикви, защо да не опитате да си направите тиквен пай. Или пък отделете време за полезните за кожата маски за лице с тиква.

10. Не се колебайте да си припомняте летните си преживявания – направете си колаж с летни снимки и го закачете на стената. Така ще се мотивирате и да направите план за следващото лято.


 

Коментари към "10 неща, които трябва да направим през есента":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg