10 от най-добрите трикове в домакинството, които ще научите някога

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

1.Сервирайте сосове и добавки във форма за мъфини.

 

Поднесете подправките и сосовете за барбекю (или друго ястие) във формичка за няколко мъфина  ,за да имате повече пространство за сервиране и по-малко чинии за миене–всички ще бъдат доволни!

2.Използвайте уреда за изправяне на коса като ютия за дрехи.

 

Нямате време да си изгладите дрехите? Пресата за коса може да се използва и като ютия за изглаждане на гънките, особено по време на пътуване – много е удобна за яките и между копчетата. Просто се уверете, че пресата е чиста от вашите продукти за коса, за да се предотврати всякакво оцветяване!

3.Когато животът ви дава лимони ... сложете ги в микровълновата.

Слагането на този прекрасен цитрусов плод  в микровълновата  омекотява вътрешните части, което улеснява правенето на сокове и фреш. Не повече от 15-20 секунди. И после охладете. Не ни вярвате? Пробвайте.

4.Използвайте дървена лъжица, за да предотвратите преливане.

Сложете дървена лъжица по диаметъра на тенджерата когато варите вода, (супа) за да пука въздушните мехурчета и да се предотврати течността от преливане.

5.Използвайте закачалката като държач за готварска книга.

 

Оставете двете си ръце свободни, при готвене  в кухнята чрез окачване на закачалка (за палта) за дръжката на шкафа и защипвайки книгата отворена на страницата с необходимата рецепта.

6.Поставете телефона си в чаша, за да увеличите силата на звука на високоговорителите.

 

Нямате преносим високоговорител? Няма проблем! Поставете телефона си в почти всяка чаша за пиене, за да стимулирате партито- независимо дали ще бъде соаре или просто готвите и шетате...

7.Поддържайте обувките си свежи с чаени торбички.

За предотвратяване на миризливите обувки и крака, поставете няколко сухи пакетчета чай във всяка обувка за поглъщане на миризмата.

8.Зареждайте телефона два пъти по-бързо с този трик.

Поставянето на телефона на „самолетен режим” или airplane mode , докато се зарежда ще помогне за зареждане на батерията два пъти по-бързо. Защо? Когато не са на този режим, телефоните непрекъснато търсят клетъчни стълбове, което изтощава батерията.

9. Пазете напитките си от буболечки навън.

 

Поставете отгоре  върху чашата си хартиена формичка за кексче - мъфин (надолу) и после добавете (забийте вътре) сламка. Този трик е задължителен за развлечение в топло време!

10.Изключете електрониката и спестете пари.

Изключването на технологията след работния ден не е само добро за вашето психическо и физическо здраве и разум, но и за портфейла ви. Можете да спестите средно по 150-160 лева годишно от разходите за енергия.


 

Коментари към "10 от най-добрите трикове в домакинството, които ще научите някога":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg