10 признака, че ви е време да сключите брак

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Голямата стъпка, да минете на следващия етап от връзката. Виждате как всичките ви връстници подготвят своя валс към олтара и се замисляте за собствената си връзка. Съвсем нормално е да имате своите колебания. Колебанията не са знак, че обичате половинката си по малко - напротив. Важно е да обмислите всичко добре, за да се чувствате сигурни в решението си, а не да кажете заветното „Да“, само защото сте заедно от цяла вечност.

Тук сме ви подготвили 10 признака, с които можете да сложите край на колебанията си. Уверете се, че сте  проверили всеки детайл преди да се впуснете към тази дълга разходка, по една доста крива и неравна пътека:

 

1. Споделяте връзката си извън леглото:

Един от най-жизнените знаци, който трябва да знаете преди да се ожените е чувството на щастие и свързаност. Както под завивките, така и извън тях. Вие трябва да споделяте една голяма физическа и емоционална връзка.

2. Имате пълноценен живот:

Един пълноценен живот за вас самите, като индивидуални личности. Но е важно да има семейство и приятели наоколо. Може не всички да одобряват избора ви на партньор, но не можете да угодите на всички. Ако все пак сте успели по някакъв начин да запазите добрите отношения между близките си и половинката си, то това е добър признак.

3. Приемате недостатъците на партньора:

Важно е да се подкрепяте в всякакви моменти и да приемате трудностите заедно. Да си помагате не само в хубавите, но и в трудните дни от съвместния ви живот. Не оставяйте партньора си сам да си оправя проблемите, вие сте екип. Ако можете да направите това, то със сигурност ще се справите в брака.

 4. Не мислиш за брака като за край на нещо:

Бракът не е само грандиозно парти, с подпухнала бяла рокля или някаква атракция, а това което се случва след големия ден! Ако можете да живеете заедно и да бъдете щастливи от този факт, то не чакайте повече, а направете тази крачка към олтара.

5. Възможност за разрешаване на конфликти:

Важно и двамата партньори да правят компромиси един към друг от време на време. Не всичко е розово в една връзка, дори може да се каже, че е здравословно за отношенията ви да има и малко конфликти. Но трябва да се научите да ги разрешавате без да налагате мнение, особено когато сте ядосани.

6. Ако не сте разбрали, бракът е ангажимент:

Съвсем нормално е хората да действат по различен начин в различните ситуации. Но когато сте във връзка трябва да се съобразявате и с чувствата, разбиранията и желанията и на партньора, ако искате да имате съвместно бъдеше заедно. „Ангажимент“ не е много секси дума, но когато се научите да не го приемате като нещо към което сте „длъжен“, чак това ще намерите златната среда. Правете компромиси, защото искате, а не защото трябва.

7. Печелиш:

Взаимоотношенията между двама души се градят върху доверие, прошка и безгранично приемане. Ако получавате всичко това от партньора си и сте наистина уверени, че връзката ще продължи по същия начин - тогава вие ще спечелите повече, отколкото ще загубите. 

8. Промяната не е задължителна:

Не е нужно да харесваш всичко в партньора си. Има шанс той/тя да има някои досадни качества, които да трябва да приемеш, защото не можеш да промениш някого (можеш да опиташ). Вие сте готови за брак, само когато можете да бъдете с партньора си, без да бъдете разочаровани от неговите/нейните досадни качества.

9. Да бъдете на една и съща страница:

Дългосрочните отношения ще ви направи по-решителни и благосклонни да правите компромиси. Когато става дума за брак, не всеки е готов на каквито и да било компромиси, защото това не е детска игра. Ако с партньора си не сте на една и съща страница, тогава ще трябва да поставите приоритети си на преден план, преди да вземете голямото решение дали да си кажете „Да“. Не се заблуждавайте, че с времето нещата ще се променят, шанса за това е много минимален. Ще бъдете готови за брака, само когато с половинката ви сте здраво стъпили на земята и разбирате брака със всичките му отговорности – пари, деца, ценности и т.н

10. Мислите в дългосрочен план за връзката си:

Да имате връзка и всеки да живее отделно е едно, но да имате връзка и да живеете заедно е съвсем друго. Не можеш да кажеш истинско „Обичам те“ на някога без съвместно съжителство. А и да го кажеш то ще е от породена временна емоция, която не е съвсем истинска. Уверете се, че можете да делите заедно едно легло, една баня, един гардероб и т.н.! Само така ще знаете дали наистина сте влюбен в човека до вас, със всичките му странности и навици. Когато приемете всичко това и знаете какво искате от живота, както и как да го получите, то вие ще бъдете наистина готови да се обвържете завинаги с някого.

Виж още:

Най-подходящите зодии за брак

Рано ли ви е за брак?


 

Коментари към "10 признака, че ви е време да сключите брак":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg