10-те тайни на щастието и благоденствието според Дийпак Чопра (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Дийпак Чопра е американски лекар от индийски произход. Той успява да се превърне в един от най-известните писатели и мислители на нашето време, които залагат на алтернативната медицина и духовни практики. Много хора го определят като гурото на новата епоха. Много хора го и отричат, а някои дори го определят като луд...

 

Но ако знаем нещо със сигурност, то е, че гениалните идеи често граничат с лудостта!

 

Затова предлагаме ви да се запознаете с 10-те тайни на щастието и благоденствието според Дийпак Чопра. Те със сигурност ще ви дадат или пък просто ще ви напомнят много ценна информация...

 

Слушай вътрешния си глас 

Тялото ти знае прекрасно какво е добро за теб, просто трябва да се довериш на вътрешните си усещания. Ако не се чувстваш добре във физически или емоционален аспект, значи подсъзнанието ти казва: „Внимавай!“ и обратното. В случай, че си спокоен и радостен, давай смело – решението ти е правилно. Просто е, нали? Но много хора нямат смелостта да си повярват.

 

Живей за мига 

В случая не става дума да си безотговорен, а напротив – да поемеш отговорността за живота си. Миналото е минало, а бъдещето е това, което правим днес. Да, днес! Най-важен е днешният ден. Усети твоето сега, бъди изцяло в него, не се противопоставяй на мига, насочвайки вниманието си към миналото или бъдещето. Само така се живееш пълноценно и ще имаш по-добро бъдеще.

 

Довери се на интуицията си 

Има етапи в живота, когато трябва да спреш да мислиш. Подари си малко време, тишина и самота. Помълчи и се вслушай в себе си. Интуицията ти знае най-добре какво е добро за теб.

 

Спри да се оглеждаш в другите 

Никога няма да получиш одобрението на всички останали. Винаги, винаги ще има някой, който няма да е на едно мнение с теб. Осъзнай, че ти не зависиш от одобрението на другите, а от твоето лично одобрение на теб самия.

 

Осъзнай, че съдбата ти е в твоите ръце 

Много от нас са свикнали да търсят причините за своето щастие или нещастие в другите. Истината обаче е, че всичко зависи не толкова от случващото се, а от отношението ни към него. Знай, че ти избираш съдбата си с решенията и действията, които правиш.  

 

Вижте още: 

Най-великите думи на Майка Тереза

Ценни уроци за успех от Опра Уинфри


 

Коментари към "10-те тайни на щастието и благоденствието според Дийпак Чопра (част 1) ":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg