10 урока, които да научим преди 30 (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано
style="text-align: justify;"> Човек не спира да се променя, докато не поеме сетния си дъх... Никога не забравяйте това и го използвайте умно. Използвайте го, за да подсилите вярата си, че винаги има път напред към едно по-добро бъдеще.
 
 
В същото време обаче съществуват някои основополагащи уроци за нещата от живота, които е хубаво да научим колкото се може по-рано. Затова „откраднете“ си тези 10 ценни истини, събрали в себе си човешкия опит. Ако ги осъзнаете и разберете още преди 30-годишна възраст, животът ви ще бъде много по-щастлив...
 
 
Парите не са решението на истинските ви проблеми

Не казваме, че финансовата независимост няма да направи живота ви по-хубав. Напротив! Тя ще ви даде свобода. Но ако гледате на парите като на цел, а не като на средство, с което да правите своя живот и живота на другите по-добър, това ще бъде фалшива свобода. Защото няма да знаете как да й се насладите. Най-важните неща не се купуват с пари, но често се печелят.
 
 
Наслаждавай се на пътя, докато вървиш към целта

Ако нямате мечта, която да превърнете в цел и да я следвате, значи вече сте се провалили. Защото не знаете накъде отивате. Но още по-важно е, че живият живот е в пътя, който извървяваме, следвайки мечтите и целите си. Затова научете се да се радвате на всеки миг, на всяка хапка храна, на всяка глътка вода...
 
 
Не можете да угодите на всички

„Не знам каква е тайната на успеха, но тайната на неуспеха е да се опитваш да угодиш на всички“ - много добре го е казал Бил Козби. Ако се ръководите от мнението на другите, ако търсите одобрението им и се страхувате какво ще си помислят те за вас, просто ще се провалите. И на никой друг няма да му пука за това, освен на вас! Най-важно е да останеш верен на собствените си ценности. Другите винаги ще намерят за какво да те критикуват.
 
 
Най-ценният актив, с който разполагате, е вашето здраве

Ако не се научите да цените здравето си, докато го имате, ще ви се наложи да го оцените, когато го загубите. А, повярвайте, тогава ще осъзнаете, че то е просто безценно.
 
 
Не винаги е добре да получавате това, което искате

„Човек, когато губи, не знае какво печели“ - чували сте тези думи, нали? Да, понякога има огромен смисъл в това да не успяваме да направим или получим нещо. Защото може би просто заслужаваме повече! Или пък вече сме се променили и е време да се замислим, че всъщност имаме нужда от нещо друго.
 

 

Коментари към "10 урока, които да научим преди 30 (част 1)":
Интересно
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg