10 урока, които да научим преди 30 (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Ето и останалите безценни уроци за живота, които ще го направят по-лесен и приятен. Колкото по-рано ги научите, толкова по-добре...

 

Светът не се върти около теб

Това ни го повтарят още от малки, даже ние самите си го повтаряме, но... Понякога ни е нужно доста време, за да го разберем наистина. Човек трябва да е наясно, че в реалния свят той може и да е сам за себе си, но не е сам със себе си. За да върви напред, е необходимо да пречупи поне малко егото си и да се опита да погледне през очите на другите, да им се довери и да разбере, че всички са просто хора като него.

 

Няма нищо срамно в това да не знаеш 

Една от най-великите мъдрости, които човек може да научи и осъзнае е, че всъщност нищо не знае! Ако гледате на себе си като на хора, които са компетентни по всякакви въпроси, сами се ограничавате. Няма нищо срамно в това да си признаете, че не знаете нещо, още по-малко в това да питате. Това показва само, че сте отговорни и всъщност е първата крачка към научаването на нещо ново.

 

Любовта е нещо повече от чувство, тя е избор 

Истинската любов между двама души не е влюбването. Влюбването е само началото. Любовта започва от личния избор да преминеш през всички изпитания, които ще срещнат отношенията ти с определен човек. Понякога това е много трудно, но точно затова и изборът как да действаш, какво да мислиш и говориш, за да запазиш или пък не тази връзка, е толкова важен.

 

Научи се да мислиш мащабно 

Много често ние си позволяваме да бъдем тъжни или разочаровани в живота, само защото се вглеждаме в малките проблеми. Нещо ни е издразнило, наранило, ядосало и ние се вкопчваме в него. Вместо да се опитаме да погледнем на нещата от перспективата на 20 години, например. Нима след 20 години случилото се ще има значение? Едва ли!

 

Никога не приемайте нещо за даденост 

Колко пъти сте допускали грешката да оцените нещо, което сте имали, едва след като го загубите? Замислете се и дали искате това да продължава да ви се случва! Ако отговорът ви е „Не!“, то опитайте се да престанете да приемате нещата за даденост. Единственото сигурно нещо е промяната, така че не мислете, че винаги ще има утре и започнете да живеете живота си днес.
 


 

Коментари към "10 урока, които да научим преди 30 (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg