109-годишен мъж плете пуловери за пингвини

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата


Най-възрастният човек в Австралия си има интересно занимание! 109-годишният Алфред Дейт плете миниатюрни пуловерчета за малки пингвини, спасени от разливи на нефт.


Възрастният мъж получил предложение да се включи в инициативата на Victoria's Phillip Island Penguin Foundation още през 2013 година. Малките пингвини са вид, който живее в южна Австралия и Нова Зеландия.


Очевидно Алфи, както го наричат, бил известен с умението си да плете и през 2013 две медицински сестри му отправили предложението да допринесе с 80-годишния си плетачески опит. Предложение, което възрастният мъж нямало как да откаже и ето че и до днес Дейт дава своя принос за добруването на света, като твори мънички пуловерчета за малките създания, спасени от гибел в нефтените разливи.


Пуловерчетата не са модна приумица на фондацията. Когато нефтът попадне върху перата на пингвините, те се "сплъстяват" и това създава предпоставка водата да достигне до вътрешните слоеве. Така пингвинчетата натежават и не могат да ловуват. Когато във фондацията пристигат пингвинчета, засегнати от петролни разливи, те получават тоалет, така че да не могат да погълнат от маслените петна по телцето си, а и перата им да бъдат стегнати. През 2001 година 438 пингвина са засегнати от петролен разлив на Phillip Island и 96% са спасени благодарение на плетените дрешки.


Невероятен дух и желание да помогне на света има възрастният мъж, който се радва на 7 деца, 20 внуци и още толкова правнуци!


 

Коментари към "109-годишен мъж плете пуловери за пингвини":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg