14 навика на хората, на които всички искат да приличат

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Сигурно сте срещали хора, които сякаш никога не са засегнати от стреса и хаоса на всекидневието. Тези хора просто се носят по течението на живота, обгърнати от ореол на съвършенство, и оставят следи от завист във всеки, който не се чувства така прекрасно. Какво правят тези успешни хора по-различно от всички останали?
Ето няколко привички на хората, които получават всичко, което искат. Може да се поучим от тях и да ги превърнем и в свои навици.

1. Ориентирани са към качеството, не към количеството
Успешните хора разпределят приоритетите си и не се поддават на малки слабости. Вместо да отлагат задачите си, те ги изпълняват веднага, а през останалото време се радват на удоволствието от добре свършената работа. Това им помага да се избавят от напрежението, което тегне над човека, ако е оставил работата си за "след малко", и му пречи да се радва на живота.

2. Грижат се за здравето и благополучието си
Хората, които другите възприемат за съвършени, всъщност осъзнават, че не съществува съвършенство, но и нищо няма да постигнат, ако не се чувстват добре. Затова и поставят на първо място здравето си – редовно се занимават със спорт, хранят се здравословно и си отделят време за спокойна работа, но и за забавленията, които им помагат да се отпуснат.

3. Познават силните и слабите си страни
Всеки си има силни и слаби страни, но вместо да се стараят да ги прикрият или да не им обръщат внимание, успешните хора ги приемат и работят над своите недостатъци(защото колкото повече пренебрегвате слабостите си, толкова по-силни стават те). А това е чудесен начин да поддържаш чувството за собственото си достойнство.

4. Доверяват се на иснстинктите си
Успешните хора се доверяват на себе си. За тях не е важно какво другите очакват от тях, те винаги знаят какво очакват от себе си и го правят.

5. Установяват високи стандарти
Не само че установяват високи стандарти за самите себе си, но и не си позволяват от тези стандарти да зависи живота им. Те разбират, че няма нищо съвършено, но намират удовлетворение в това да изпълняват ангажиментите си по най-добрия начин. Те осъзнават, че е много по-добре още от първия път да направиш нещата добре, вместо да поправяш след това.

6. Имат план
Успешните хора имат план както в професионалния си живот, така и в личния. Те знаят как ще изглежда животът им, ако продължат да се движат към целта си. И никога не се съгласяват на по-малко от това, което са поискали първоначално.

7. Не жертват креативността си
Успешните хора не се плашат от перспективата да им липсват пари и не продават себе си за парче хляб. Те не се хващат на работа, която не им е интересна и за която ще получават малко пари. Заплахата от липса на пари не ги плаши, напротив, служи им за мотивация бързо да постигнат своя идеал.

8. Поставят си реалистични цели
Хората, които успяват във всичко, никога не си поставят нереални задачи, които не може да изпълни и робот. В техния списък със задачи винаги има място за хранене, душ и пълен релакс. Те ценят здравето си твърде много, за да изцедят ненужно силите си, отмятайки невъзможни задачи.

9. Изпълняват делата си последователно
Успешните хора знаят, че започването на твърде много неща едновременно не води до нищо добро.

10. Редовно коригират курса си
Пътят към успеха не е права линия, а маршрут, на който е нужно да се научите да лавирате между останалите по пътя, да избирате правилната скорост и да завивате в правилната посока. Хората, на които всички биха завидели, постоянно анализират своите цели и начина им на изпълнение, коригират курса и намират нови начини да ги постигнат.


11. Автоматизират това, което не могат да променят
Вместо да се дразнят от неща от всекидневието, от които не могат да избягат, те ги превръщат в автоматични. Проверяват си и-мейла, докато приготвят обяд или чистят дома си, отделяйки на това минимално време и енергия.

12. Правят това, което обичат!

13. Организират работния си ден

Тези хора работят от 30 минути до 1 час, след което стават за кратка почивка преди следващата "сесия". Може да работят и по четири или осем часа – зависи от работа, която имат да свършат. Но задължителни си правят почивки, защото както казахме ценят здравето си и пътят за постигане на своите цели – знаят, че без почивка, работата бързо ще се превърне от обичана в омразна.

14. Вярват в таланта си
Не е важно кой се опитва да прекъсне мислите им и да им попречи на целите, посявайки семената на съмнението, тези невероятни хора, на които искаме да приличаме, знаят, че правят именно каквото трябва и именно тогава, когато е нужно. Безпочвените критики не им действат, затова и бързо ги забравят.
 

Вижте още:

10 начина, по които силните жени се справят със света

Ценни цитати за красотата от вдъхновяващи жени


 

Коментари към "14 навика на хората, на които всички искат да приличат":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg