14 Очарователни факта за хората, родени през февруари

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

За всички бебета, родени през  февруари и техния творчески и приключенски дух

1.Те най-вероятно ще бъдат художници или ... пътни полицаи.

Двете професии са много различни, но има статистика за хората, родени през февруари, че това са две от най-вероятните професионални развития за тях.

2.Те са или Водолей, или Риби.

Хората, родени между 1 февруари и 18 февруари, са родени под звездния знак "Водолей", докато родените по-късно през месеца са Риби. Водолеите често се считат за оригинални и прогресивни мислители със силни хуманитарни инстинкти, докато Рибите често са много състрадателни и артистични.

3.Най-доброто място за пътуване за Водолеите през 2018 година е Япония.

Ако сте родени под звездния знак Водолей, е време най-накрая да резервирате билет за Япония. Като се има предвид творческият дух на Водолея, изкуството и културата на тази красива страна го правят перфектно бягство за родените между 1 февруари и 18 февруари.

4. Рибите трябва да се отправят към Еквадор.

Пейзажите и културното богатство, приятелски настроените хора и разнообразието от дейности правят тази дестинация идеално място за приключенския дух на Рибите.

5.Техните рождени цветя са теменужката и игликата.

Не, червените рози не са цветето за хората, родени през този месец. Вместо рози, те имат две прекрасни цветя:  теменужката, която означава лоялност и вярност, и игликата, която символизира младостта и непокорната любов.

6.Те вероятно ще бъдат известни.

Според TIME "Януари и февруари са подходящите месеци да се родите, ако искате да сте известни, тъй като тези месеци се свързват с креативността и въображението за разрешаване на проблеми".

7.Всъщност много известни хора са родени през февруари.

Ако сте февруарско бебе, със сигурност сте в добра компания. Други известни хора с рождени дни през февруари включват Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн, Роналд Рейгън, Майкъл Джордан, Стив Джобс, Дженифър Анистън и Елизабет Тейлър.

8.Те споделят рождения си ден с някои важни моменти от годината.

През февруари се провеждат тържества като "Свети Валентин", "Китайска нова година" и "Ден на президентите" и др.

9.Техният рожден камък е аметист.

Древните гърци вярвали, че този лилав скъпоценен камък пази този, който го носи с чист и бърз ум, бистра глава, а векове по-късно Леонардо да Винчи твърди, че аметистът помага за ускоряване на мисълта, събужда интелекта и освобождава от зли мисли. Също така, камъкът се свързва с мир, стабилност, смелост и сила.

10.Хората, родени на високосна година имат "истински" рожден ден на всеки четири години.

Ако сте роден на 29 февруари, тогава ще трябва да изчакате до 2020 г. за следващия си рожден ден в официалния календар. Но повечето хора просто избират да го празнуват на 28 февруари или 1 март в не високосните години.

11.По-малко вероятно е за родените през февруари да страдат от неврологични проблеми.

За хората, родени през февруари, март и април има по-малка вероятност да изпитват неврологични проблеми, отколкото хората, родени през останалата част от годината. Въпреки това, хората, родени през февруари, трябва да внимават за приема на натрий, тъй като при тях има малко по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания.

12. Родените през февруари са по-склонни да страдат от нарушения на съня.

Онези, които са родени през този месец, често са по-склонни да бъдат засегнати от нарушения на съня, а проучване направено в Обединеното кралство установило, че по-голямата част от общото качество на съня на хората страда през февруари.

13.Връзките Февруари - Май могат да бъдат "експлозивни".

Изследователи са  установили, че когато мъжете, родени през февруари, се женят за жени, родени през май, връзките им често са "експлозивни". За съжаление, това означава и необичайно високи нива на разводи за тези бракове.

14. Февруарските рождени дни са уникални.

На диаграма, показваща кои дати на раждане са най-често срещани и които са рядкост, февруари излиза доста слаб, особено в сравнение с август и септември. Така че, ако се родите през този месец, трябва да се чувствате извънредно специален!


 

Коментари към "14 Очарователни факта за хората, родени през февруари":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg