15 начина да бъдем по-добри

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано


Понякога изневиделица ни залива усещането, че не сме достатъчно добри или че можем да направим нещо, за да подобрим живота си. Така е. Винаги има какво да направим със себе си, за да бъдем по-добри.


1. Постъпвайте правилно
Не се страхувайте да постъпвате така, както ви диктува сърцето, особено ако от това зависи благополучието и на друг човек. Няма по-горчиво наказание от раните, които сами нанасяме на душата си, когато постъпваме различно от начина, който желае сърцето.

2. Забравете сплетните и предубежденията
Великите умове обсъждат идеи, средните – събития, а дребните – сплетничат за другите хора. Животът е твърде кратък, за да го изживеете, събирайки слухове за хората и създавайки ненужни проблеми. Ако не разбирате нещо за другия човек, питайте го. Ако не сте съгласни с него, кажете му го. Но не му забивайте нож в гърба.

3. Дарявайте хората с щастие
За да постигнете истинско щастие и свобода, трябва да захвърлите всички окови. Но не бива да забравяте, че за целта, трябва да уважавате и правото на другите да направят същото. Не смятайте, че те са длъжни да се грижат за вашето щастие, вместо също като вас да се борят за своето. Затова се научете да споделяте вярата, надежата и любовта с други хора, това ще ви донесе способността да разполагате със свежи идеи, отношения и мечти, дори в един негативен свят.

4. Въодушевявайте тези, които се нуждаят от това
Добрата дума в труден момент е по-ценната, отколкото похвалата в момент на триумф. За всички ни рано или късно настъпва момент, когато се нуждаем отчаяно от някой, който да ни каже "Всичко е наред. Не си сам."

5. Бъдете позитивни
Мислете позитивно, говорете истината, извинявайте се без колебание, когато се налага, и бързо прощавайте. Растете и се старайте да бъдете вдъхновение за себе си и за другите. Кажете си, че нямате време да бъдете негативни и повярвайте в това. Животът е твърде кратък, за да се мръщите и ядосвате.

6. Приемете своята уникалност
Ако не осъзнаете и не приемете своята уникалност, ще изживеете целия си живот, стремейки се да достигнете невъзможна цел – да станете като другите. Ако приемете себе си такива, каквито сте, вместо да губите време в опит да бъдете някой друг, рано или късно ще осъзнаете какви дарове ви поднася съдбата – и ще повярвате, че такива няма никой друг.

7. Правете забавни неща
Когато престанете да се занимавате с това, което ви интересува и забавлява, преставате да живеете и започвате просто да съществувате. Ако наистина искате да промените живота си, първо трябва да промените ума и постъпките си. И когато сте готови да отделите всичкото си време и енергия за това, към което се стреми душата, ще забележите, че животът ви се е изменил към по-добро.

8. Бъдете оптимистично настроени
Бъдете уверени, че с вас ще се случи нещо хубаво, по-хубаво, отколкото си мислите, и когато най-малко го очаквате. Съдбата всеки ден ни поднася много възможности – но само тогава, когато сме отворени за тях. Не форсирайте събитията, но просто се наслаждавайте на всичко в живота си и винаги бъдете готови за нови приключения.

9. Откажете се от нуждата винаги да бъдете прави
Към истината вървят много пътища. Не съдете другите за тяхното минало. Всеки един живее много различен живот от вашия, носи различни чувства. Изразявайте мнението си вежливо и помнете, че ако оскърбите или обидите допринасяте за повече зло в този свят. Уважавайте, не осъждайте, приемайте чуждото мнение, дори когато наистина сте прави.

10. Бъдете верни и честни
Никога не може на 100% да обещаете, че ще обичате вечно. Но когато имате интимни отношения, останете верни. Да, една любов може да свърши, но ако осъзнаете, че това се случва и имате желания към друг – поговорете с човека до себе си и без колебания прекратете връзката, вместо да се криете от него, обичайки друг.

11. Бъдете отворени за нови идеи
Това, което изглежда като пречка или препятствие в жизнения ви път, много често просто ни помага да се насочим в правилната посока. Останете гъвкави и дръжте ума си отворен за всичко, което може да ви помогне да израснете. Всичко, което ви помага да се движите в правилната посока.

12. Вярвайте в себе си и във всичко, което харесвате
Знайте, че във вас е скрита сила, която ви помага да преодолеете изпитанията, с които се сблъсквате. Но единствено вие може да се възползвате от нея – като вярвате в себе си и в нещата, които правите.

13. Вярвайте в мечтите си
Човекът, когото искате да бъдете – той вече е част от вас. При това никак не малка част. Вашите мечти са реално. Те не са в миналото, нито в бъдещето – те са тук и сега, в настоящето, и когато правите всичко необходимо със замах и енергия, вие се приближавате към тяхното изпълнение.

14. Изберете собствения си път
Може да направите каквото искате с живота си, стига да не се страхувате да опитате. Ако искате да промените света около себе си, започнете точно от себе си. Ще ви се наложи да вземете сложни, съдбоносни решения. Започнете да махате от живота си това, което не ви носи радост, и да направите място за това, което ви прави истински щастливи.

15. Приемете възможностите, които ви дава утрешният ден
Първо благодарете, че сте събудили сутринта и с вас всичко е повече от прекрасно. Миналото не определя какъв човек сте всъщност, не съжалявайте за него, не гледайте назад. Гледайте само напред. Не знаем какво ще ни се случи утре, но когато дойде утре, бъдете благодарни за него и за всичко, което сте и имате.

 

Вижте още:

5 начина да останем позитивни около негативни хора

5 цитата, които да прочетем след тежък ден


 

Коментари към "15 начина да бъдем по-добри":
Най-четени
Четирите групи хора, за които е по-вероятно да имат сериозни усложнения, свързани с грипа Четирите групи хора,...

Ако принадлежите към една от...

19:40 | 10-08-19| Виж цялата статия
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
Проучване: Раждането през 30-те ви години може да доведе до по-умни деца Проучване:...

Не сте родили на 20 и няколко?...

13:30 | 10-09-19| Виж цялата статия
 
Най-добрите алтернативи на сухия шампоан Най-добрите...

Вижте кои са те!

12:30 | 10-10-19| алтернатив...
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 Полезните свойства на слънчогледовите семки Полезните свойства...

Малки, но пълни с хранителни...

11:20 | 10-09-19| слънчоглед...
 
Бебешкият „говорещ с кучета” си приказва с малкия Шорки Бебешкият „говорещ...

Неясен, но много забавен...

19:37 | 10-11-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg