15 неща, които трябва да изхвърлите от дома си веднага

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Забравете пролетното почистване, сега е време да изчистите безпорядъка от живота си. Вместо да насрочвате целодневна, домакинскасесия, започнете  новата годинакато просто хвърлитевсички  остарели неща, коитоне използвате. Товавсъщност не изисква чистене, но определено ще прочисти дома ви  и ще освободи пространство

За да направим живота ви малко по-лесен, направихме списък на предмети от бита, които са много по-излишни, отколкото вероятно предполагате. Някои могат да бъдат продадени или дарени (дрехи и остаряла технология), а други трябва да се изхвърлят веднага. Така или иначе най-долния ред в шкафовете и гардеробите е пълен с ненужни вещи и трябва да си ходи. От сосове с изтекъл срок до пресъхналата спирала, тук представяме 15 неща, от които трябва да се отървете незабавно.

 

Ние всички обичаме да държим полупразни бутилки от кетчуп, горчица, майонеза, но истината е, че те заемат ценно място в хладилника и пространство в кухнята за съхранение. Така че проверете срока на годност на тези стари подправки и се справете с това.

 

Разбира се, може да сте платили доста за тази опаковка хубав аспирин преди две години и ние ви съчувстваме, но ако тя е с изтекъл срок на годност, прав й път. Освен, че заемат много необходима площ в аптечката, ако са с изтекъл срок хапчетата може да ви навредят повече, отколкото да има полза от тях. Само не забравяйте да ги изхвърлите или унищожите правилно.

 

Освен ако не планирате използването им за последен път за пролетно почистване, вашите занемарени кухненски кърпи и тези за баня трябва да си отидат. Не само, че може да направят мястото ви да изглежда много по-подредено, но след време те могат да съберат мухъл и плесен. Гадост.

 

Гъбите за чинии са благодатна почва за микроби и бактерии. Добро правило е да се хвърлят на всеки две седмици - или на втория ден, когато започнат да миришат – за да поддържате кухнята си дезинфекцирана.

 

Не ни пука колко често чистите вашите завеси за баня, след три месеца те трябва да бъдат заменени. Въпреки, че често са изтъквани като "устойчиви на плесен," повечето найлонови завеси са магнити за плесен. Така че, освен ако твоите са изработени от плат (и може да отидат в пералнята), просто им кажете „Аривидерчи”.

 

Докато прочистването на имейла може да изглежда лесно, шансовете да се презапасите с  тонове неотворени приложения за кредитни карти и вече платени сметки са големи. Сега е времето най-накрая да се инвестира в евтина машина за унищожаване на документи, запишете онлайн плащане на сметки, и кажете сбогом на всички тези досадни документи веднъж завинаги.

 

Колкото и да ни се иска да вярваме, когато казвате, че започвате да правите нещо по-специално с вашите запаси от празни бутилки за вино, ние знаем по-добре. Ако имате намерение за действие в следващия ден или два, отлично. Ако не, ние предлагаме да спасите само тапата и да кажете на посочените бутилки сбогом. Същото важи и за почти празните бутилки друг алкохол. Никога няма да използвате тази глътка или две ром  за сладкиш. Излейте го в мивката, ние няма да ви съдим.

 

Тъй като винаги има шанс да ги използваме по-късно, то е съвсем естествено да искате да задържите едни от най-странните, но скъпо изглеждащи кабели, които натрупваме с течение на времето. Все пак, ако нямате и най-малката представа към какво принадлежи зарядното или щепсела, хвърлете го.

 

Вие и вашата мини-пола с ресни имате много прекрасни спомени заедно, но да бъдем честни, не сте я носили в продължение на една година и най-вероятно не планирате да го правите скоро. Ако същото може да се каже за за розовия пуловер и повечето от гардероба ви, имате да организирате някои сериозни продажби и дарения.

 

Дали ви харесва ли или не, повечето от вашите възлюбени козметични продукти имат изненадващо кратък живот - особено грима за очите. Сортирайте козметиката си и хвърлете фондьотени, кремове, пудри, червила, които са на повече от година и всички очни линии, спирали, сенки, или гланцове за устни, които сте държали в продължение на повече от шест месеца. И определено е време да хвърлите всички неизползвани мостри, които задръстват вашата чанта с гримове.

 

Кога беше последният път, когато си купихте нова четка за зъби? Спрете това, което правите, направете си час при зъболекаря, а след това отскочете до аптеката, за да купите нова четка за зъби. Направете добрата зъбна хигиена приоритет през 2017.

 

Вижте, ние обичаме да събираме готини списания с векове, но освен ако не търсите да запълните празна лавица, по-голямата част от тях трябва да заминат. Така че изберете вашите любими (или още по-добре, просто откъснете статиите и кориците) и рециклирайте останалите.

 

Вярно е, че неизползвания грамофон и DVD дисковете може да изглеждат супер в апартамента ви, но наистина ли се нуждаете от тях? Направи си услуга и започни годината чрез рециклиране на всички остарели или счупени технологии. Няма причина да държите iPhone 5S с разбития екран. Рециклирай!

 

Ако още не сте направили навик привеждането на торби за многократна употреба за магазина за хранителни стоки, сега е времето да започнете. Не само скривалището на найлонови пазарски чанти расте извън контрол и много бързо, те сериозно нараняват околната среда!

 

Дори и да се започне с пълен набор от сервиза, в някакъв момент парчетата се пукат, чупят, или остават неподредени. И шансовете да напълните кухнята с микс от безплатни чаши за кафе, които сте събрали от тук и там, са големи. Отделете няколко минути, за да прочистите неизползвания сервиз, който не ви харесва много и направете място за няколко нови части.


 

Коментари към "15 неща, които трябва да изхвърлите от дома си веднага":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg