15 приятни начина да разпуснем след тежък ден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Някои разпускат след тежък ден с питие в ръка, други бързат да се приготвят за купонджийска нощ. Някои хора обаче не правят нищо, за да релаксират. Грешка! Истинска съсипия си е да се оставиш на стреса и натовареното всекидневие. Знаем, че тревогите ни сякаш никога не секват. Но винаги трябва да отделяте половин час да се отдадете на нещо, което ще ви отпусне!


1. Изпийте чаша кафе/чай/мляко/какао/вино или каквото искате в приятна компания. Или пък сами, ако така ще се чувствате по-добре. Горещите напитки сгряват и създават усещане за уют. Гонят и лошите мисли и помагат за възстановяване на силите.

2. Запалете си аромалампа. Наистина на първо четене изглежда направо невероятно, но това е наистина вълшебен метод за отпускане. Различните ароматни масла успокояват нервната система и действат релаксиращо. А да не говорим колко приятно става, ако си запалите аромалампа, изгасите лампите, пуснете си любимата музика и си сипете чаша от любимото питие.  

3. Легнете или поседнете удобно и почетете книга. При всички случаи книгата е чудесно средство за отвличане на вниманието от вътрешния ви свят, от тревогите и проблемите, и ще ви потопи в интересна история.


4. Погледнете през прозореца. По всяко време гледката навън пренастройва емоциите към по-положителни.  

5. Поспете в стая, окъпана в светлина(когато е възможно), с отворен прозорец. Ако температурата е по-ниска, може да дръпнете пердето. Слънцето обикновено провокира красиви сънища.

6. Разходете се по улицата или по-добре в парка със слушалки в ушите. Музиката пробужда фантазията, изскачат много мисли. Това е страхотен начин да „влезете в своя свят“ и да обмислите важни неща. Или пък просто да подишате свеж въздух.


7. Слушайте звуци от природата. Може да са реални звуци, навън. На море, в гората, в планината. Но ако нямате възможност да излезете в природата на тихо, пуснете си записи и си създайте обстановка на умиротворение в стаята. Сред най-успокояващите звуци са морските вълни. Но може да са и птичи песни, водопади, шумът на гората при вятър. Това ще ви успокои.

8. Изгледайте хубав филм или сериал. Може и с приятели или сами, в допълнение към питието. Филмът с дълбок сюжет ще провокира нови мисли, а може дори и нови прозрения. Но ако трябва да бъда напълно честна, в моментите, когато искам да се успокоя и откъсна от света наоколо, да избягам от мислите си, предпочитам да гледам фентъзи или трилъри – някак знам, че нищо не е истинско и наистина спирам да мисля твърде много, докато гледам подобен филм. Изберете вашия начин.

9. Вземете си гореща вана или постойте малко по-дълго под душа. Водата има един куп полезни свойства. А ако го съвместите с приятна музика или питие, ефектът ще е двоен.

10. Занимавайте се с любимото си нещо. Това зависи от вас самите. Може да рисувате, да играете с домашния любимец, да плетете, шиете, пишете роман. Направете вашето си нещо, което ви носи положителните емоции.


11. Пригответе си нещо вкусно. Така може да зарадвате и близките си. А може да готвите и заедно с тях или с любимия човек. Понякога се получава много весело.

12. Започнете да си водите дневник или просто попишете малко в този, който вече имате. А може да започнете и дневник за двама. Ще се получи интересно. А редовното записване на мислите ви ще ви помогне да осъзнаете по-добре какво се случва в живота ви и как реагирате на него.

13. Измайсторете нещо сами. Например, красива рамка за снимка, фотоалбум, ексфолиант за тяло за някоя приятелка. Това отпуска и действа много мотивиращо. А радостта от готовата вещ е много заразителна.

14. Прочетете стихотворение. Или дори опитайте да напишете. Не се притеснявайте, че трябва да го показвате на някого. Това ще е просто частица от душата ви.

15. Покарайте колело. Или дори вземете автобуса до последната спирка и обратно. Просто седнете и погледайте през прозореца. Открийте нещо ново в града. Наблюдавайте хората. Това винаги вдъхновява и носи някакво особено умиротворение. 

 

Вижте още:

20 идеи какво да направите за 1 ден почивка

Така изглеждат днес лагерите от нашето детство!


 

Коментари към "15 приятни начина да разпуснем след тежък ден":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg