15 смайващи празника на цъфналите дървета по цял свят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Пролетта настъпи, слънцето изгря и природата се събужда. Всички растения напъпват и започват да цъфтят. В най-цветния и усмихнат сезон, да видим как по света празнуват раждането на новото начало:

Токио, Япония

Края на март до началото на април

Опашките за взимане на лодки под наем могат да бъдат дълги, но невероятните, уникални гледки, на  които ще се насладите в парка Чидоригафучи, си струват чакането.Посетете през сезона на черешовите и вишневите  цъфтежи, за да се възползвате от специалните събития в парка. Ако сте там малко след пика на цъфтежа, може да имате шанс да видите повърхността на водата, покрита с венчелистчета от двестате дървета в парка.

Филаделфия, Пенсилвания

6 - 14 април

Фестивалът „ Subaru Cherry Blossom”, организиран от не правителствената организация  Японско – Американска общност на Велика Филаделфия (Japan America Society of Greater Philadelphia), е изпълнен със събития и дейности, които честват японската култура, включително класове по правене на суши, семинар за начинаещи барабанисти „Taiko” и изпълнения на бойни изкуства.

Мейкън, Джорджия

22 - 31 март

За да почетат и отпразнуват невероятния брой от 350 000 черешови дървета Йошино в града, Международният Чери Блосъм Фестивал на Мейкън Джорджия организира над 50 събития като розова закуска с палачинки, вечер, наречена Tunes & Balloons (музика и с разходка с балон с горещ въздух за 10 долара!) както и парад на черешовия цвят, за да споменем само няколко от събитията. Централният градски парк се превръща в панаир с въртележки и вечерни концерти.

Джинхае - гу, Южна Корея

1 - 10 април

Накъдето и да се обърнете в този очарователен военноморски град с 300 000 черешови и вишневи дървета, има уникални цветни гледки и фотоси. Но може би най-достойната снимка е на жп гара Гейонгхуа (Gyeonghw), където редиците дървета се движат успоредно на коловозите и дъжда от цветчета се спуска върху  вагоните. По време на фестивала Jinhae Gunhangje основните събития включват фойерверки, авиошоу от въздушните сили на Република Корея и нощно, светлинно шоу.

Вашингтон

20 март до 14 април

Като една от най-популярните точки на фестивалите на черешовия цвят с над 3000 дървета, столицата на САЩ организира триседмичен Национален фестивал „Чери Блосъм”, изпълнен със събития, известни с репутацията си. За най-пълно изживяване, можете да поръчате билети за 4-часовата обиколка из черешови цветове или живописно колоездене.

Сингапур

9 - 31 март

Благодарение на популярността на първия фестивал на черешовия цвят през 2018 г., Градините Край Залива, просторният, футуристичен природен парк в Сингапур, отново ще бъде домакин на японския фестивал Сакура Матсури. Събитието се състои от четири елемента: показване на черешови цветове, културни програми, Улица Нипон (Nippon Street) - чудесна японска храна, продавана на улицата и Anime Garden (не пропускайте косплейърите , облечени като анимационни герои и снимки с тях, матсури игрите, прожекциите на аниме).

Бруклин, Ню Йорк

27 - 28 април

Всяка година нюйоркчани се тълпят в Бруклинската ботаническа градина, за да стоят под короните на дърветата с черешови и вишневи цветове. По време на градинския фестивал, Сакура Матсури, има близо 60 събития, които празнуват смесването на традиционна и съвременна японска култура като изпълнение на джаз интерпретации, вдъхновени от традиционни народни песни.

Шанхай, Китай

15 март до 15 април

Всяка пролет туристи и местни жители се стичат в Шанхайския парк Гукун (Gucun), за да изследват почти 200-те акра от различни видове черешови дървета. Разглеждането на хиляди цъфнали дървета пеша е пикът на фестивала „Gucun Park Cherry Blossom”, но има и много културни събития като китайски оперни представления, художествени изложби и чайни церемонии.

Ванкувър, Канада

4 - 28 април

Има по нещо за всеки в триседмичния фестивал на черешовия цвят във Ванкувър, който предлага уъркшоп и конкурс за хайку, концерт в центъра на града с участието на различни музиканти, панаир на японските изкуства, и най-хубавото от всичко, екскурзии с водачи, които ви разхождат, за да ви покажат поне някои от 43 000-те черешови дървета в града.

Химеджи, Япония

6 април

Елате заради вишневите цветове, останете да видите замъка. Поставен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, над 400-годишният замък Химеджи се състои от повече от 80 сгради и е дом на 1000 дървета с вишневи цветове. В програмата на фестивала Чери Блосъм в замъка Химеджи са церемонията по откриването, музикално изпълнение - 100 koto (японски струнен инструмент), изпълнение на шамисен & японски барабан, четене на поезия.

Долината Джерте, Испания

16 март до 3 май

По време на пиковия сезон, долината Джерте в Испания е покрита с цветове от над един милион (да, правилно четете) бели черешови дървета, докъдето стига погледът. Събития за фестивала Primavera y Cerezo en Flor – Пролет и черешов цвят, се провеждат в различни градове на долината и включват средновековни пазари, музикални изпълнения, дегустации на местни продукти и др.

Нюарк, щата Ню Джърси

6 - 14 април

 Бренч Буук парк в Нюарк, разположен на 360 акра е дом на над 4000 черешови дървета.

Всяка пролет паркът е домакин на Есекс Каунти Чери Блосъм Фестивал, изпълнен с колоездачни предизвикателства, семейни състезания по ходене и Bloomfest – празника на цъфтежа, ден на храна, музика и демонстрации на японски културни ритуали.

Копенхаген, Дания

27 - 28 април

Фестивалът Копенхаген Сакура, който се провежда в популярния за града парк „Langelinie” и предлага разнообразие от дейности, разположени между две сцени и поляната на парка. Научете японска калиграфия, гледайте Kendo - борба с мечове и не се страхувайте да се присъедините към групите по народни танци.

Сан Франциско, Калифорния

13 - 21 април

Фестивалът Чери блосъм в Северна Калифорния е изпълнен с оживени събития(мислите ли, че можете да спечелите състезание по хранене с рамен?), но връхната му точка е Големият парад, който включва артисти на бойни изкуства, музикални изпълнения на барабани и танцьори, всички стекли се към японската част на Сан Франциско.

Токио, Япония (Мегуро)

23 март до 9 април

Докато празниците около разцъфналите черешови цветове обикновено се правят през деня, ежегодните светлинни Nakameguro Cherry Blossom, представляват нощни изгледи на дърветата. Стотици черешови дървета се простират на километричната река Мегуро и по време на сезона на черешовия цъфтеж, алеите са украсени с хартиени фенери и цветни светлини. Отправете се към някой от мостовете на реката за ослепителни гледки и опознайте страничните улици, където има специални фестивални храни.


 

Коментари към "15 смайващи празника на цъфналите дървета по цял свят":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg