15-те неща, по-важни от парите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Не, изобщо не отричаме важността на парите в днешния свят. За елементарните ни нужди няма как да минем без тях.


Но би било хубаво да си припомним, че истинските ценните неща в живота, всъщност не струват в банкноти и монети. Покрай безкрайния стремеж да сме перфектни, да имаме това или онова, така силно се вторачваме в преследването на парите, че губим ценно време от живота си, забравяйки да се наслаждаваме на най-големите му богатства – обичта, отношенията с другите, любовта към себе си.


Припомнихме си поне 15 неща, за които нямаме нужда от пари. Припомнете си ги и вие!


1. Отношенията


Нищо, нищичко не може да се сравни с докосването на друго човешко същество. Фейсбук ще ме прощава. Но забравихме това. Опитайте...целунете някого. Напишете му писмо, кажете му как се чувствате. Прекарайте целия ден, приготвяйки вечеря на свещи за любимия си човек. Правете любов.


2. Мъдростта


Ако мислите, че знаете отговора, то не сте мъдри. Продължавайте да се учите. Мъдростта идва от знанието колко малко всъщност знаем.


3. Бракът


Приемането на другия човек изцяло и дъбоко в живота ви, всъщност го променя много. Отварянето на всяка твоя частица за другия човек, те кара да се стремиш да бъдеш по-добър.


4. Приятелството


Редовните приятелски отношения и духа на приятелството са потвърждение за добър живот. Приятелството не се върти около нещата, които имате, или действията, които можете да си позволите – то се върти около самите хора и техните отношения.


5. Физическото здраве


Здравето не може да бъде купено, но личният ви избор може да помогне за повече здраве. Най-богатите знаят, че отиде ли си здравето, парите са само хартийки и те не са достатъчни, за да го върнат.


6. Психологическото здраве


От другата страна на монетата е психологическото ни здраве. От него зависи изразяването на чувствата ни по подходящия начин, решението на проблемите, които ни безпокоят, а не тяхното избягване.

 

Ненужните неща, които пречат на щастието


7. Страстта


Какво като имате много пари, ако не ви е останала страст в живота? Как ще ги оползотворите? Страстта към нещата в живота, страстта към живота е това, което го прави вълнуващ. Без нея и с много пари – скучен и безвкусен живот.


8. Комуникацията


Способността да изразяваме нашите мисли и чувстват пред възприемчива аудитория е наистина неоценима. Това ни позволява да споделим фрагменти от вътрешния си свят с другите, а това не може да се постигне с каквото и да било материално богатство.


9. Опората на собствените сили


Парите идват и си отиват. Това, което остава с вас винаги, до последния дъх, е вашата душа. Способността да живеете и дори да преуспявате без пари, означава, че сте достатъчно силни и можете да разчитате на себе си – дори когато нямате пукната стотинка.


10. Безопасността


Ако можем да насочим усилията си към създаване на безопасност и своеобразна зона, където сме защитени от провала, всъщност създаваме ситуация, в която материалните ни ценности не са свързани със способността ни да изкарваме допълнителни пари. Ако сега поставите основата на своята безопасност, в бъдеще това ще ви се отплати.


11. Помощта за другите


За много хора да помагат на другите носи радост и удовлетворение, които не могат да бъдат заменени с никакъв вид материални блага. Да не говорим, че е признак за това, което ни отличава като висшия вид на Земята.


12. Личностно израстване


Всеки отделен човек има безбройни възможности да се развива като човек – неговото поведение, вяра, ценности. Работата над себе си и собствения светоглед няма нищо общо с парите и ви прави богати и без тях.


13. Благодарността


Ако смените желанието си да имате вещи, които засега нямате, с благодарност за всичко това, което вече е ваше, удовлетворението ви от живота ще бъде безмерно и ще усетите колко щастливи може да бъдете. А за това нямате нужда от пари.

 

Нещата, за които не сме длъжни да даваме обяснения!


14. Хобито


Много хора попадат в рутината на всекидневието и спират да виждат, че истинското щастие не зависи от размера на заплатата(не, не отричаме, че е важен, най-малкото и ние плащаме сметки) и притежанието на един куп вещи. Откъснете се от това, опитайте нещо ново, намерете си любимо хоби, на което ще се наслаждавате искрено.


15. Духовността


Звучи малко тежко, сложно, дълбоко. Но не е. Опознайте себе си чрез четене, проучване, размисъл, дори медитация или молитва и ще придобиете невероятно усещане за спокойствие, мир и дори радост, които трудно ще намерите на друго място, извън себе си, или пък ще си купите с пари.
 


 

Коментари към "15-те неща, по-важни от парите":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg