15 черти на интровертите, които повечето хора не разбират

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Интровертните хора имат поведение, което често е смятано за странно.Ако попитате интроверт, дали това е нещо хубаво, може да ви се изсмее.Да бъдеш интроверт може да бъде дар, но не винаги е лесно.За екстровертите нещата, които един интроверт прави, изглеждат странно. За интровертите,  това, което правят , тоест поведението им има доста ясни и основателни причини.

Има много неща, които хората никога не биха предположили за интровертните хора. Интровертът дори може да не знае, че другите хора правят същите неща като тях, докато не чуят или прочетат някъде за това. Ето някои широко неизвестни факти за интровертите.

1. Те се разсмиват сами

Понякога интровертните хора предпочитат собствената си компания. Те харесват идеите си, обичат мечтите, създават, четат, гледат филми, релаксират и искрено се смеят от време на време. Те могат да разсмеят и вас, но само ако се чувстват достатъчно комфортно, за да споделят своя хумор с вас. Много комици са интроверти, което обяснява, защо забелязват неща, които другите рядко забелязват.

2. Те трябва да остават сами за презареждане

Интровертите трябва да бъдат сами, за да се възстановят и отпочинат. Хората смятат, че интровертите са необщителни и непохватни, срамежливи и скучни хора. Това няма нищо общо с истината. Те ценят истинските взаимоотношения и се наслаждават на дълбоки, обстойни разговори. Те не са срамежливи, но искат да избегнат безсмислени разговори и действия. Ето защо те не обичат да имат много приятели, просто за да кажат, че ги имат. Те имат нужда да бъдат сами, защото се изтощават от тълпите.

3.Те хем харесват хората, хем не ги харесват.

Те обичат добрите качества у хората, опознават истинската им  същност и се чувстват комфортно да са около тях, когато не се коментира. Те обичат да опознават истинската страна на една личност.Това, което не им харесва, са фалшиви личности, които поддържат клюки, говорят за времето или нещо друго, което не благоприятства създаването на по-добро утре. Този меч с две остриета създава свят, в който винаги се чудите към коя категория хора попадат интровертите. Един интроверт обикновено се чуди: "Да те опозная или да не го правя?". Интровертът бързо разбира с кого иска да бъде приятел и с кого не.

4. Те биха искали другите да обичат толкова дълбоко, колкото и те

Тъй като един интроверт мисли дълбоко и се интересува от истински взаимоотношения, той обича силно. Най-често интровертът обича партньора си повече, отколкото техният партньор обича тях. Смята се, че един интроверт обикновено се свързва с екстроверт, което обяснява защо един интроверт би обичал повече партньора си. Те мислят за своя партньор често, искат да го опознаят по-добре и да разберат защо е такъв, какъвто е, и търсят начини да правят малки жестове за близкия човек.

5. Те държат много на лоялността

Ако един интроверт отделя време, за да ви опознае, това означава  много за него. Приятелите им не са стотици, което означава, че те влагат много повече време, любов и доброта към вас.Те искат да сте наблизо и да сте истински приятел, което означава, че не трябва да ги игнорирате, да банализирате тяхното приятелство или да ги предавате по друг начин.Това означава, че ако се обърнете срещу интроверт, той ще го преживее сериозно. Интровертите избират разумно приятелите си. Ако имате приятел, който е интроверт, знайте, че той ви обича и уважава изключително много.

6. Те не обичат неочаквани посетители

Те не обичат нищо неочаквано, особено неочаквани посетители. Времето им е разчертано. Те имат план за деня. Не обичат разсейването. Те са мислили доста върху това как искат да протече денят им. Ако неочаквано ги посетите,  може да развалите всичко. Те също може и да нямат енергия или да са готови да посетят някого. Избягвайте неочакваните посещения с интроверти на всяка цена.

7. Те не са непременно отегчени дори ако изглеждат така

Един интроверт може да се забавлява, без да подскача от радост. Всъщност, един интроверт рядко се отегчава, защото този тип хора са проницателни разсъждават многопластово през повечето време. Мислите им ги пазят от скука. Те са креативни хора, които се захранват и фокусират от соло дейности. Бъдете сигурни, че не им е скучно. Те могат да бъдат абсолютно развълнувани,  седейки неподвижно и вие може да не разберете това.

8. Обичат да прекарват време с децата си, но се нуждаят и от лично време

Децата имат свои собствените личности и характери, което означава, че могат да бъдат екстровертни. Забавно е да гледате екстроверти в действие и да наблюдавате как хората си взаимодействат, но интровертът се нуждае от време, прекарано самостоятелно от децата му, за да се презареди.Да бъдеш интровертен означава, че си велик родител: интровертите са в състояние да отговорят какви са тайните на живота, те са търпеливи, обичат децата си и са забавни. Просто им дайте малко време насаме.

9. От време на време, те обичат да се социализират

Интровертите не обичат да бъдат сами през цялото време. От време на време обичат да излизат и да виждат нови гледки и хора. Те обичат да излизат и да пият кафе, но не в компанията на повърхностни приятелства и разговори. След като излезнат за малко или повече, те отново се нуждаят от време насаме. След няколко дни, прекарани като отшелник, те са готови да излязат отново.

10. ВНИМАНИЕ - поведение с търсене на внимание ги дразни

Те не обичат да бъдат в центъра на вниманието и се дразнят, когато хората се държат фалшиво, за да привлекат внимание. Това е малко иронично, защото интровертите са задълбочени и имат много какво да научат хората. Те просто не искат всички погледи върху себе си, непременно. Въпреки това, те са добри събеседници, защото са остроумни. След изнасяне на реч обикновено не обичат да говорят с хора от тълпата.

11. Няма да вдигнат телефона, ако не знаят кой се обажда

Няма нищо лично, но има няколко причини, поради които може да не искат да говорят точно в този момент. Може да преживяват нещо и да мислят за него. Може да са в средата на проект, или просто да не са в настроение да водят дълъг разговор.Те мразят безсмислени разговори, така че по-скоро ще пропуснат 30-минутни разговори за зеленчуци, ако могат да ги избегнат. Предпочитат да напишат нещо, което ще отнеме няколко минути, вместо да говорят по телефона за едно и също нещо, защото това отнеме много повече време. Ако ви вдигнат телефона, приемете го като огромен комплимент.

12. Те, обикновено, не  съдят

Интровертът е спокоен, наблюдателен и замислен през повечето време. Когато излизат на публично място, те обикновено се оглеждат наоколо. Може да наблюдават хората, за да видят какво става. Понякога това е забавно.Но това кара екстровертите да мислят, че интровертът тайно ги съди.Повечето пъти това не е така. В редки случаи интровертът може да бъде раздразнен от някакво поведение, така че е възможно да съди някой друг. Един интроверт не обича да губи много енергия за такива неща, а досадното поведение бързо се забравя.

13. Те се разсейват лесно

Твърде многото стимули не са нещо добро за интровертите. Те обичат да работят в тиха среда, далеч от другите. Те се разсейват от леки шумове, дори като капеща вода от кранче, не - ритмичен тропот и различни звуци, които стават досадни. Успокояващите звуци не ги безпокоят. Движение в обхвата на зрението също може да бъде разсейващо за тях. Хора, които се вглеждат в тях или стоят зад тях, докато работят, също са дразнители. Не стойте зад интроверт, когато прави нещо.

14. Те не са в лошо настроение

Интровертът обикновено мисли за нещо. Те мислят за разни неща през целия ден. Техните мозъци са постоянно заети. Когато някой погледне интроверт, неизменно си формира мнение, че той в лошо настроение, когато това изобщо не е вярно. Ако попитате интроверт, дали е щастлив, обикновено казва, че е. Ако опознаете интроверт и той ви смята за истински приятел, това ще бъде един от най-интересните хора, с които някога сте разговаряли.

15. Те могат да бъдат душата на компанията, понякога

Това не означава, че те непременно искат да бъдат център на купона. Те може да правят това от учтивост, защото трябва да бъдат добри домакини или поради някакво друго обстоятелство. Един интроверт има способността да забавлява хората.Те просто не обичат да го правят непрекъснато. Нужно е усилие за това, защото то не идва за тях естествено, поради което те ценят истинското приятелство и истинските разговори. Трябва да се говори за тривиални неща и да се прибягва до повърхностни теми, за да бъде забавлявана тълпата на парти. Това изисква много жестове, преувеличени мимики и фалшиво изражение на лицето. Интровертът е способен на всичко това, но то може да го изтощи емоционално.

Важно е да осъзнаете, че не може да се обобщи  „всички“ интроверти или екстроверти правят това или онова. Някои хора са по-интровертни от други. Може да откриете, че споделяте някои от горните качества. Ценете всичко, което ви прави уникални. И интровертите, и екстровертите могат да бъдат невероятни хора. Трябва само да имате търпение с интроверт, за да откриете какво се крие вътре в него. Струва си да изчакате. Може и да дадете тласък на тяхната „странност“.


 

Коментари към "15 черти на интровертите, които повечето хора не разбират":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg