17 начина да бъдем по-уверени в себе си!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Преди да дойде какъвто и да било успех – дали професионален, или в личния живот – трябва да бъдем уверени в себе си. Един от големите проблеми на повечето хора е липсата на увереност в собствените възможности. Няма кой обаче да ни даде убеждението, че сме способни и уникални, освен самите ние. Ние сме си тези, които трябва да работят за това да повярват в себе си! Започнете от тези 17 неща. И бъдете упорити. Един ден ще бъдете възнаградени за това.

1. Никога не говорете лоши неща за себе си, дори и под формата на шега

Повтаряйки такива думи, сами занижавате самооценката си. Да говорите лоши неща за себе си, та било и на шега, е плодотворна почва за неуважително отношение и от страна на другите хора.

2. Избавете се от навика да се самообвинявате и самокритикувате

Това не е помогнало на никого. Вината не само влияе на вашата самооценка, но и разрушава здравето ви. Заменете вината с отговорност. Помнете, че вие сте творец на вашия живот и може да „построите“ самочувствието си.

3. Позволете си да не сте идеални

Откажете се от прекомерните изисквания. Позволете си да бъдете не по-добър от другите.

4. Откажете се от самосъжалението

Да съжалявате себе си означава, че приемате факта, че не сте способни да се справите, че сте безпомощни, и за всичко вините обстоятелствата. Имате право на грешки, но бъдете обективни – поемете отговорност.

5. Не се оправдавайте пред околните

Това разрушава и малкото увереност, която сте запазили, и ви заставя да се чувствате дискомфортно. Освен това оправданията се възприемат от другите като нападение.

6. Променете отношението към себе си

Вземете лист и химикалка и си направете списък с качествата, които хората ценят у вас. Фокусирайте се върху тях. Развивайте способностите и талантите си.

7. Откажете се от лошите мисли

Повече си мислете за хубавото. Научете се да го намирате във всичко. В случай и на най-малък успех, поздравете себе си. Казвайте си добри думи. Превърнете това в навик и ще видите промяната.

8. Завършвайте всичко

Незавършените дела водят до понижаване на самочувствието, защото постоянно напомнят за неуспехите ви.

9. Водете си дневник на успеха

Купете си красива тетрадка или тефтер и всекидневно записвайте всяка своя малка победа, всяко достижение, няма значение колко малко или в каква сфера е то. И често прочитайте този дневник.

10. Никога не сравнявайте себе си сдругите, а само себе си с вчера.

11. Изучете всички тънкости на своята професия

Нищо не повишава така самочувствието, както майсторство в определена дейност. То създава чувство за полезност, компетентност и успех в работата, а това неизменно повлиява самоувереността ни.

12. Грижете се за тялото си

Запишете се за басейн, фитнес зала, на йога или други курсове. Редовните спортни занимания показват любов към себе си, грижа за тялото, което имаме.

13. Купувайте си дрехи, в които ще се чувствате уверени

Проблем за много жени се оказва това, че купуват дрехи, в които после не се чувстват комфортно, струва им се, че подчертават недостатъците им и съответно самочувствието им пада. Не жалете пари за дрехи, в които обаче ще се чувствате в кожата си, комфортно и уверени.

14. Общувайте с оптимисти

15. Усмихвайте се!

16. Гледайте се по-често в огледалото, забележете промяната и се радвайте на това, което сте.

17. Снимайте се

Анализирайте всички снимки, изберете най-подходящия ракурс, определете най-добрата си поза и в крайна сметка ще осъзнаете, че винаги изглеждате добре.


 

Коментари към "17 начина да бъдем по-уверени в себе си!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg