18 качества на успешната жена

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Успехът за всеки означава нещо, което най-много желае и полага усилия да постигне в живота. Дали в кариерата, в любовта, във възпитанието на децата…, но винаги за жената означава да има много качества, които помагат.

Ето няколко най-важни от тях.

1. Може да обича и прави важните неща с любов

Способността на жената да обича, да има сърце за нещата, с които се заема. Това отличава възможността наистина да има успех.

Да може да обича себе си, хората, на които държи.

Любовта мотивира силно. Да носиш любовта у себе си, към природата, приятелите, към към детето, към любимия...

2. Уважение към себе си и към достойните за уважение хора

Това дали и колко хора ще те уважават не е само според твоите дойстойнства. Но ако имаш такива, е необходимо да имаш първо собственото си уважение. Да имаш и преценката и умението да можеш да уважаваш мнението и на останалите, независимо дали крайното решение по даден въпрос е твое.

Да уважаваш себе си и хората, на които държиш, означава и да можеш да поемаш отговорност и да уважаваш това качество у хората.

3. Умението да отстояваш позиция

Ако считаш, че дадена позиция трябва да бъде отстояна, трябва да можеш да го направиш. Тук не става въпрос просто за инат или противопоставяне на нещо. А да можеш да се аргументираш достатъчно добре, ако ще отхвърлиш нещо, ако ще защитиш нещо, или ако ще го затвърдиш. Дори когато се съгласяваш с нещо, трябва да можеш да прецениш аргументите, които натежават.

4. Може да взема решения

Това е до голяма степен свързано с точка 3, защото умението за преценка на важна ситуация, на плюсовете и минусите, дава силата и умението за решение.

5. Обективност

Успешната жена може да е обективна. Дори, когато си позволява и да е недотам разумна понякога. Но реалната представа, която има като качество я придържа към ценностите, на които държи и на умението да ги подобрява.

Времето е различно, и, например, за да възпиташ едно дете, освен, изхождайки от неговата индивидуалност, трябва реална преценка за времето, в което то води и ще води социален живот.

Разбира се има устои, които трябва да останат такива. Но има и ценности и приоритеи, които могат да бъдат подобрени, или така да се каже „ъпгрейднати“.

6. Оптимизъм

Да можеш да преценяваш реално ситуацията, но да имаш кураж и хъс за постигане на целите, мечтите. За подобряване на ситуацията. За вяра.

7. Човечност

Да можеш да проявяваш човечност, да помогнеш, те издига в твоите собствени очи, аи в тези на останалите. Това наистина е неизменна част от успеха.

Понякога да проявиш човечност е по-важно от много други неща.

8. Ум

Едва ли истинският успех може да бъде постигнат без да имаш освен сърце, и, ум. Мисъл, която донасища всяко постигнато нещо. И го прави устойчиво.

9. Съобразителност

Съобразителността е ценно качество, което е полезно както за теб, така и за хората около теб. Ако умееш това, се отличаваш с още едно преимуществено качество.

То помага както у дома, в отношенията с членовете на семейството, така и в останалите сфери, в които се развиваш и утвърждаваш.

Още девет от важните качества на успешната жена, можете да видите във втора част на статията. 

Вижте още:

Най-добрите начини за възпитание 

Да си достойна жена


 

Коментари към "18 качества на успешната жена ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg