18 качества на успешната жена

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

В първа част от статията „18 качества на успешната жена“, стана дума за няколко важни качества, които притежава успешната жена. Ето още 9 такива качества.

10. Да може да се владее, когато е необходимо

Да можеш да преодолееш емоция, когато е необходимо и да я превърнеш в силна твоя страна. Да си емоционална, например, но по-скоро с разпалена енергия за постижението на дадена мечта, цел. Тогава можеш да постигнеш много.

11. Да умее да създава баланс, хармония

Тук отново се проявяват качествата ти да можеш да балансираш емоциите, когато е необходимо. Да можеш да си в хармония със себе си и да харесваш онова, което си, което постигаш.

Да умееш да внесеш баланс например и в работата и в личния живот.
Разбира се и, че в дадени моменти работата ще изисква повече от времето ти, а в различни моменти личните отговорности и живот.

12. Упоритост

Да не се отказваш, когато е много трудно, когато дори да кажем си потисната от нещо…

Но, да имаш способността да намираш сили, мотивация, правилна нагласа да следваш мечтите и целите. Защото вярваш в себе си и в това, което правиш.

13. Целенасоченост

Да бъдеш целенасочена, да можеш да разпределяш ангажиментите, да поставяш срокове, да анализираш, а и да виждаш, когато е необходимо, цялата картина.

Постоянството винаги се отплаща с устойчиви резултати.

14. Чувствителност

Чувствителността е качество, което може да бъде голямо преимущество. Особено, когато се проявява по правилния начин.

Когато например жената реализира отдадено мечта, цел, но без да изгубва себе си. Когато уязвимостта не пречи, а допринася.

15. Коректна

Коректността е нещо, което прави личността личност. Такава, каквато ще бъде предпочитана и уважавана. И дори след загубена битка, ще спечели войната.

Такава личност може да се оттегли, когато нещо не е наред, когато не съвпада с важни принципи. Но такава личност няма как да не бъде победител, защото не лъже себе си, и, е готова за нещо повече в постиженията.

16. Себе си

Когато жената е себе си, печели доверие и уважение. Към себе си и от хората, с които е заобиколена. И е щастлива.

17. В хармония със себе си, удовлетвореност, благодарност

Най-големият успех, независимо за какво се отнася, е когото е в съответствие с вътрешните желания, усещането, че съм щастлива от постигнатото, от ситуацията, от това, което правя. Тогава съм най-удовлетворена и благодарна.

18. Знае какво иска и разбира добре себе си

Увереността, реалното самочувствие, че имаш постижения, стремежът към още по-добри. Задоволството и благодарността, че си това, което си. Харесваш постъпките си, себе си.

Усещането за щастие, съхраненото умение да мечтаеш.

И, успешната жена всъщност е тази, която запазва своята женственост, дори слабост, която е и нейна женска сила.

Вижте още:

Да си достойна жена 

Силата на жената


 

Коментари към "18 качества на успешната жена ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg