20 изумителни животни, за които може би не сте и чули (Част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Обичате животните? Може да гледате денонощно Animal Planet и Nat Geo Wild без да ви писне? Да, ние също! Но, ако си мислите, че едва ли съществува нещо във фауната, което би ви изненадало, много се лъжете. Да се обзаложим, че на Земята има поне 100 вида изумителни животни, които не знаете, че съществуват.

Ето някои от най-причудливите. А вие решете какъв ще е облога.

Червеноустата риба прилеп

 

Тази причудлива риба обитава водите на Тихия океан, около Гала̀пагоските острови и всъщност е доста лош плувец. За да се придвижва използва своите мутирали гръдни перки, които сега приличат повече на крака.

Акула гоблин

 

Тази рядка акула, която някой наричат „живата вкаменелост“, е единственият съвременен представител на семейство Mitsukurinidae. Средният размер, който достигат зрелите акули гоблин, обикновено е между 3 до 4 метра, но могат да станат и значително по-едри. Слава Богу, поради голямата дълбочина, на която се срещат (100 м.) не представляват особена заплаха за човека.

Ай-ай (aye-aye)

 

Това е един от най-странните видове лемури. Обитават източните гори на Мадагаскар и за разлика от събратята си, изглеждат меко казано отблъскващо.

Японски паяк (Japanese Spider Crab)

 

Защо ли не се учудваме, че точно в Япония се е родило нещо толкова извратено!

Топчеста риба

 

Това определено е една от най-грозните риби, които някога сме виждали! Тя обитава дълбоките води край бреговете на континенталната част на Австралия и Тасмания и е рядко виждан от хората, защото живее на дълбочина между 600-1,200 м.

The Pacu Fish

 

Може би не е нужна да ви обясняваме защо жителите на Папуа, Нова Гвинея, наричат тази риба „резачът на топки“. Месните рибари изпитват силно притеснение за своите тестиси всеки път щом влязат във водата.

Морско прасе

Тези същества живеят на дълбочините на Атлантическия, Тихия и Индийския океан, обикновено на дълбочина от над 1000 метра.

Giant Isopod

 

Не, това не е детето на Хищника и Пришълеца, а съвсем безобидно ракообразно. Надяваме се!

Окапи

 

Родината на това животно е Конго и въпреки зебровата си украса, то е по-близък родственик на жирафа.


 

Коментари към "20 изумителни животни, за които може би не сте и чули (Част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg