3 грешки, които не бива да правим в службата!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Умните хора се учат от грешките си, а мъдрите – от грешките да другите. Е, нека проявим малко мъдрост и да не повтаряме поведението, което никога не води до успех.

 

1. Да поемаме твърде много ангажименти. И в крайна сметка да не свършим и един както трябва. С идеята да сме отзивчиви, да покажем своята значимост, а и да впечатлим останалите, ние приемаме всяка нова задача, не отказваме помощ на колегите, предлагаме нови проекти, които отново падат на нашите плещи. Провалът ни е гарантиран. Ако не в професионален аспект, то в психически или в интимен. Трябва да гледаме реалистично на възможностите си и да не обещаваме повече, отколкото можем да изпълним на този етап. Не се страхувайте да отказвате, но го правете деликатно. Например, кажете спокойно на шефа си, че се опасявате, че няма да свършите новата задача успешно, защото сте ангажирани с други.

 

2. Да отидем неподготвени на интервю. И то без значение от позицията, за която кандидатстваме. Разберете, че интервюто и въпросите, които се задават, не са просто формалност. Ако проучим добре компанията, конкуренцията, интересни практики за длъжността, ще направим чудесно впечатление. Тази информация ще бъде много полезна в отговора на най-важния въпрос: „Защо смятате, че вие сте идеалният кандидат за тази позиция?“ Нека не пропускаме възможности, които може да се окажат наистина златни за нас.

 

3. Да се страхуваме от риска. Особено в нашата страна е много разпространено схващането „по-добре малко, но сигурно“. По-добре ли е наистина? За някои може би, но ако търсите развитие и искате да постигнете повече, трябва да рискувате! Малодушието и страхът не са присъщи на победителите. Слушайте интуицията си. Ако дадена сделка или предложение не ви изглеждат добра идея логично, но вътрешното ви усещане крещи „Давай!“, направете крачката напред. Обикновено точно тези "луди крачки" отварят пътя към върха.

 

Вижте още:

Как да постигнете мечтаната кариера?

Жените градят кариера, когато нямат мъж?


 

Коментари към "3 грешки, които не бива да правим в службата!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg