3-те навика, които сериозно нарушават съня

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Ако дори в утрото на почивен ден се чувствате изморени и недоспали, е твърде вероятно да имате следващите вредни навици. Те винаги ще пречат на пълноценната почивка през нощта, затова най-доброто решение е веднага да вземете мерки срещу тях.

 

1. Работа след 21:00. В днешно време редовно пренасяме работата вкъщи, но все пак всичко трябва да си има граници. Изпълнявайки служебни задължения до късно, означава допълнителен стрес и лош сън. Специалистите съветват не само да не работим от вкъщи, но дори да изключваме служебния телефон и да стоим далече от компютъра.

 

2. Неправилни храни и напитки за вечеря. Тежките и мазни продукти ще ви държат до късно будни и ще попречат да спите спокойно. Същото важи за алкохола. Не повече от 1-2 питиета на вечеря. Важен е и часът на вечеря – трябва да хапвате поне 2 часа преди да се отправите към леглото. Кратка вечерна разходка също ще помогне за пълноценен сън.

 

3. Филми до късно. Има хора, които винаги заспиват на телевизор. Смятат, че това ги унася и им помага по-бързо да се отнесат в страната на сънищата. Само че реалността е друга – филмите преди лягане натоварват съзнанието, често предизвикват кошмари и въртене. По-добре изберете хубава книга пред поредния глупав екшън.

 

Вижте още:
 

Перфектната почивка започва от съня

Коя е най-подходящата почивка за вас?


 

Коментари към "3-те навика, които сериозно нарушават съня":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg