3-те най-често срещани грешки в грима

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Гримът ни позволява да представим себе си в различни образи – от миловидното ангелско излъчване, до жената вамп. Ние винаги се стараем при нанасянето му, следим тенденции, следваме съвети… И въпреки това много често допускаме 3 основни и често фатални за визията ни грешки. Ето кои са.

 

1. Веждите

Прекалено тънки, прекалено тъмни, прекалено остри форми. Веждите тип „конец“ изобщо не са подходящи за който и да е тип лице! Стоят странно и неестествено. Твърде тъмните вежди изострят чертите. Помнете: при брюнетките веждите трябва да са тон-два по-светли от цвета на косата, при блондинките тон по-тъмни. А острите форми често действат отблъскващо, затова по-добре заложете на по-плавните линии.

 

2. Ружът

Основните ни грешки тук са, че прекаляваме с количеството, както и с тона. Идеята на ружът е да подчертае скулите и да „скулптурира“ лицето. А не да бъде единственото, което се забелязва в нас, когато ни погледнат.

 

3. Миглите

Или по-точно – количеството спирала. В идеята си да направим миглите плътни, извити и дълги, често се стига до грозните „бучици“. Гримьорите съветват да отстраняваме излишния туш от четката на ръба на спиралата (както при лака) така ще се предпазим от неестетичното наслояване.

 

Вижте още:

Правилната последователност при гримиране

Поддръжка и почистване на четките за грим
 


 

Коментари към "3-те най-често срещани грешки в грима":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg