33 житейски урока, които трябва да научим възможно най-бързо

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Има житейски уроци, които учим по трудния начин. Има и такива, за които сме чували, чели, слушали, но така и не успяваме да разберем истински. А има и такива, които ни докосват и променят – за по-добро. Как ще приемете тези 33 урока, това зависи от вас – ние знаем, че трябваше да ги споделим, когато ги открихме.

 

1. Щастието – то е вътре в нас. Твърде много време прекарваме да търсим насърчение и утеха от всички страни. И винаги се оказва, че не там е това, което търсим. Погледнете навътре в себе си.

2. Бъдете благодарни за всичко. За доброто, за лошото, за ужасното. Животът сам по себе си е безценен дар. А удоволствието и болката са част от нашия път.

3. Променете възприятието си и животът ви ще се промени. Когато изпитвате страх, злоба, обида, погледнете на ситуацията от друг ъгъл и тя ще се промени.


4. Невъзможно е да направите всички щастливи, останете верни на себе си. По-добре е да поемете риска и да останете неразбрани, отколкото да бъдете обичани за нещо, което не сте.


5. Светът наоколо – това е огледало. Това, което обичаме в другите, е това, което обичаме в себе си. Това, което ни огорчава в другите, е това, на което трябва да обърнем внимание в себе си.

6. Всеки човек се появява в живота ни с някаква цел. А ние сами решаваме дали ще научим урока, който ни преподава, или не. Колкото е по-лоша ролята му в живота ни, толкова по-сериозен е урокът.


7. Вярвайте. Просто знайте, че в най-трудните времена Вселената ще изправи гръб и всичко ще бъде наред.

8. Не приемайте нещата твърде присърце. Постъпките на другите са отражение на това, което се случва в личния им живот. И като правило, това няма никакво отношение към вас.

9. Природата лекува. Разходка на свеж въздух и гледката на красив пейзаж са способни да прочистят ума ви от ненужни мисли, да ви върнат към живот и да повдигнат настроението ви.

10. Обидените хора обиждат хората. И няма значение дали ги обичате. Но никой не ви забранява да ги обичате от разстояние.

11. За да се излекувате, трябва да го преживеете. Поставете своите страхове и слабости пред себе си и ги осветете с ярък лъч светлина, защото единственият начин да се избавите от тях е да преминете през тях. Погледнете истината в очите. В дългосрочен план това наистина си струва.


12. Перфекционизмът е илюзия. При това болезнена. Отпуснете се. Стремете се към съвършенството, но си позволете да допускате грешки и бъдете щастливи независимо от резултата.

13. Махнете си наочниците. Не се концентрирайте изключително върху своите цели и желания. Така рискувате да пропуснете красотата на този живот и хората около вас. Светът е удивителен, когато ходите по света с широко отворени очи.

14. Празнувайте победата си. Отбелязвайте всеки, дори и най-малкия успех.

15. Умейте да прощавате. На първо място това е нужно на вас самите, а не на този, който ви е обидил. Прощавайки, вие си възвръщате покоя и свободата, които заслужавате. Прощавайте леко и бързо.

16. Ние всички имаме невероятна интуиция. Ако спрете, постоите на едно място и се вслушате, може да чуете гласа на вътрешната мъдрост. Слушайте тихия шепот на вашето сърце. То знае пътя.

17. Оставете душата си да пее! Бъдете истински. На Земята няма друг като вас. Бъдете искрени, живейте и дишайте дълбоко, движете се към мечтаната цел.

18. Ние всички сме творци. С правилното постоянство, концентрация и настойчивост всичко е възможно. Помнете това.


19. Обкръжете се с хора, които ви обичат и поддържат. И вие ги обичайте и поддържайте. Животът е твърде кратък за нещо друго.

20. Минавайте през живота в свободен танц. Ако имате голяма мечта, следвайте я с цялата си страст. Но внимателно и на известно разстояние, за да бъдете гъвкави и подвижни, за да се адаптирате към променящия се ритъм на живота.

21. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Споделете вашата мъдрост, любов и талант. Споделяйте с лекота. И ще видите колко много прекрасни неща се връщат към вас.

22. Но основното е да не раздавате себе си до крайност. За да не опустее вътрешния ви свят и да няма какво повече да дадете. Запазете баланса във всичко.


23. Кажете „Да!“ на всичко, от което очите ви светват. Казвайте непоколебимо „Не!“ на всичко, което не ви интересува или нямате време за него. Времето е най-ценният ресурс, който не се възвръща. Не го хабете неразумно.

24. Понякога слагаме край на приятелството. Това не означава, че ние или приятелят ни сме лоши. Просто нашите пътища се разделят. Съхранете приятелите си в сърцето, но ако започнат да ви обиждат или избягват, значи е време да запазите дистанция и да пуснете вашето приятелство.

25. Преодолейте собствения си страх – това е нещо много полезно, което може да направите за себе си. По този начин ще докажете на себе си, че можете всичко. А това е генератор на самоувереност.

26. Нашето тяло е транспортът, който ни превозва до нашата мечта. Обичайте го, грижете се за него внимателно и с мисъл, ако искате да се чувствате бодри и енергични. Но не се тревожете. Външният вид е субективен и в крайна сметка така или иначе се променя. Чувствайте се удобно в своето тяло – това е най-важното.

27. Колкото се може по-често говорете и показвайте на близките си, че ги обичате. Вашето време, присъствието ви, любовта и искрената грижа за тях са най-хубавият подарък.

28. Живейте в настоящето. Това е единственото нещо, което имаме сега. Учете се от грешките в миналото и се наслаждавайте на приятните спомени, но не се придържайте към тях и не позволявайте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм и мания. Обичайте настоящето.

29. Животът – това е поредица от възходи и падения. За да разкрием целия си потенциал, ни е необходимо и другото. Просто се дръжте здраво и се наслаждавайте на преживяването.

30. Ние всички сме едно голямо човешко семейство. Никой от нас не е по-добър или по-лош от другия. Просто в някакъв етап от живота си ние знаем какво да правим. В следващия ще е някой друг.

31. Всеки ден бъдете благодарни за всичко, което имате в живота си. По този начин създавате около вас пространство за по-голямо изобилие, привличате радост, любов, здраве и благоденствие.

32. Вашето определение за щастие се различава от определението на другите хора. Това, което работи за вас, не е обезателно да работи за другите. Вие не сте мирови съдия, за да съдите житейските решения на другите хора. Както се казва и в Библията: „Не съдете, за да не бъдете съдени.“

33. Вие сте си собственото гуру. В по-голямата част от живота ни ни говорят какво да правим, как да мислим, какво е добро и как да постигнем успех. Не трябва да вярвате безрезервно на всичко това. Мислете сами за себе си. Когато започнете да следвате собствената си интуиция, ще се почувствате невероятно щастливи.

 

Вижте още:

15 житейски съвета, които не получаваме в училище

9 мъдри съвета за всяка жена


 

Коментари към "33 житейски урока, които трябва да научим възможно най-бързо":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg