4 измислици за здравата и щастлива връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Ако сте чули, чели, видели или някой по някакъв начин ви е втълпил следващите твърдения за стабилната връзка, моментално си ги избийте от главата. Не само, че са пълна измислица, ами наслагват неизпълними очаквания, които наистина могат да съсипят хубавите ви отношения с половинката.

 

1. Хората със стабилна връзка никога не се карат

Няма начин! Дори конфликтите могат да са супер полезни за отношенията. Разбира се, ако скандалите са ежедневие, че се стига и до по-лошо, това вече не е здрава и щастлива връзка. Психолозите предлагат много лесен начин на „измерване“ дали се чувствате добре във вашите отношения. И съветват да го прилагаме непосредствено след кавгата. За всяка отрицателна черта на вашия партньор, която ви дойде наум, трябва да има 4-5 положителни негови качества или действия.

Например: обиди ме

- но пък вчера ми донесе цветя без повод
- но никога не би ми изневерил
- но все пак знам, че ме уважава и не го мислеше наистина
- но пък веднага ще се лиши от нещо, за да има за мен
- но пък ми прави ежедневно комплименти.

 

2. Хората със стабилна връзка правят постоянно секс

Не отричаме огромното значение на секса за здравите отношения. Но нали не си мислите, че щастливите двойки са като зайци! Съвсем нормално е да има „сух период“ и то от месец, че и повече. Много дългогодишни партньори залагат на качеството, а не на количеството. Ако все пак не сте доволни от приключенията в спалнята, то задължително трябва да поговорите за това с вашата половинка.

 

3. Хората със стабилна връзка трябва да следват позната житейска траектория

Съвместно съжителство, годеж, сватба, купуване на собствено жилище, деца и т.н. Всъщност за щастието няма модел! Това, че не сте получили предложение за брак, например, не значи, че нямате здрава връзка. Не се влияйте от очакванията на другите. Единственото условие е, пътят, който следвате, да се харесва и на двамата. Това е!

 

4. Хората със стабилна връзка са навсякъде заедно

Да имате някои общи интереси е просто чудесно! Да прекарвате доста време заедно е просто чудесно! Но истината е, че най-пълноценните и щастливи отношения се създават между хора, които си имат свое лично пространство, в което половинка им не участва. Дали това ще е каране на колело, някакво хоби, пътуване, събиране с приятели, няма значение. Важното е все пак да запазите своята индивидуалност, въпреки, че двамата вече сте "едно".

 

Вижте още:

Съвместимост според зодиите ви

Какъв е вашият индекс нан съвместимост
 


 

Коментари към "4 измислици за здравата и щастлива връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg