4 изненадващи предимства на това да си жена

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Няма смисъл да ги броим – колко пъти ни е минавала мисълта колко ли по-лесно би било да си мъж. Поне веднъж месечно ни се иска да си сменим пола, нали?

Просто така се получава, има дни, в които да си жена, е просто ужасяващо. Е, да, през останалото време нямаме никакви оплаквания. А сега ще ви дадем и още 4 доста изненадващи причини да се радваме, че сме жени. При това не са наша идея, а научно откритие.

Жените надживяват мъжете

Оказва се, че по целия свят жените живеят средно от 5 до 10 години повече от мъжете. Предимството на жените е, че обикновено развиват сърдечно-съдови заболявания около 70 и 80 години, докато при мъжете рискът настъпва в 50-те и 60-те им години. Това твърди Том Пърлс, създател на New England Centenarian Study в Boston University.

Освен това мъжете са по-склонни да се занимават с увреждащи тялото неща. Например, за тях е по-вероятно да пушат, да ядат по-богати на холестерол храни, да пренебрегват стреса.

Жените се учат по-добре

Скорошно изследване показва, че момичетата „разбиват“ момчетата и по отношение на ученето. Но това май всички си го знаем.

Въпреки че показват еднаква степен на интелигентност с момчетата, момичетата се трудят по-здраво. За тях е по-вероятно да се радват на ходенето на училище и да имат желание да изкарват добри оценки. Тази мотивация се отразява на усилията, които влагат, а те пък на по-добрите оценки.

А човекът с най-високо IQ според рекордите на Гинес e…жена.

Жените имат по-силна имунна система

Макар мъжете да не понасят игли, за жените е по-характерно да мрънкат, че „направо умират“ при някоя болежка. Но това си е само въпрос на мрънкане – защото жените имат по-добре имунна система.

Има няколко хипотези защо жените имат по-силен имунитет от мъжете, някои от които се свързват с ролята на естрогена за подсилването ѝ, както и на Xхромозомата.

Жените са по-добри шофьори

Съгласни сме! Но ето как го обяснява науката.

Изследване на Quality Planning показва, че 3,4 пъти е по-вероятно за мъжете да получат глоба за превишена скорост, както и 3,1 пъти е по-вероятно да бъдат хванати пияни зад волана.

Което означава, че мъжете са по-склонни да пренебрегват безопасността. А безопасното шофиране е по-добрата застраховка. 


 

Коментари към "4 изненадващи предимства на това да си жена":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg