4 лесни начина да спрете негативното мислене, преди то да ви завладее

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Когато нещо наистина ви притеснява, е трудно да го отстраните от съзнанието си. Спор с приятел, лоша оценка на изпит, груб коментар, който някой колега е направил за теб ... Негативните преживявания често имат свой начин да ни преследват. Претегляме повторно ситуацията отново и отново в съзнанието си, опитвайки се да постигнем различен резултат. Това често води до чувство на поражение, гняв, омраза към себе си и съжаление.

  Твърде лесно е да се забиете в цикъла на негативното мислене. Негативните мисли се увиват около нас като змии и преди да разберем, те са ни завладели. Постоянните негативни мисли могат да започнат да контролират живота ви, да отнемат спокойствието ви и да разрушат вашия шанс за щастие. Важно е да можете да прекъсвате цикъла и да ги изхвърлите от ума си завинаги.

Ето четири прости начина да спрете негативното мислене, преди да ви погълне:

1. Заобиколете се с позитивни хора

Вярно е това, което казват хората - вие сте като тези, с които се движите. Ако социалният ви кръг е пълен с хора, които са негативни, никога няма да скъсате цикъла на собствените си негативни мисли. Вместо това поддържайте връзка с позитивна компания - кръг от приятели, които могат да ви развеселят, когато се чувствате тъжен и да ви помагат да изхвърлите негативните си мисли.

2. Отпуснете се с чаша чай

 

Затоплянето с чаша чай може да ви помогне да се отървете от отрицателните емоции. В едно проучване, 2012 г., на Йейл, изследователи са установили, че хората си припомнят по-малко негативни чувства от миналото, когато  държат нещо топло. Може да звучи глупаво, но топла чаша чай може да е в състояние да ви осигури и емоционална топлина.

3. Изхвърлете негативните мисли от себе си буквално, физически

Вземете  хартия и писалка и напишете всичко, което ви притеснява. Старомоден, но работещ начин. Извадете всичко от главата си и го сложете на листа. След като всичко е написано, накъсайте листчето и физически го изхвърлете. Това може да бъде терапевтичен начин, който да ви помогне да фиксирате негативните си мисли, след което да ги изхвърлите в боклука.

4. Преосмислете гледната си точка

 

Когато усетите негативни мисли, които се промъкват в ума ви опитайте се да преосмислите гледната си точка. Ако сте в задръстване, използвайте това допълнително време, за да се обадите на приятел или член на семейството си и да наваксате пропуснатото. Ако гръмотевична буря развали плановете ви, помислете за това като за идеалното време да започнете онази книга, която отдавна искате да прочетете. Ако сте се заринали с работа и сте пропуснали резервация за вечеря с половинката си, използвайте го като извинение, за да вземете любимата си храна за вкъщи и да се насладите на забавна нощ вместо вечерята в ресторант. Промяната на гледната точка може да ви помогне да видите положителните страни дори в ситуация, която изглежда отрицателна.


 

Коментари към "4 лесни начина да спрете негативното мислене, преди то да ви завладее":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg