4 начина да се чувстваме добре със себе си

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи


И на нас не ни е чужд фактът, че понякога просто губим самоувереността си и се чувстваме, сякаш сме единствените хора на света, неспособни на нищо и изглеждащи супер странно. Но и знаем, че това не е истината и че рано или късно намираме опората, която ни връща самоувереността.


Понякога наглед дребни неща се оказват най-лесният начин да се чувстваме добре със себе си.


Не позволявайте думите да ви обезкуражат


Разберете веднъж и завинаги, че всеки човек е различен от другия и че просто не е възможно всички да ни харесват, да са доволни от това, което правим, да благоговеят пред нас. Има хора, които ще се възхитят на написаното тук, има и хора, които ще го оплюят. На трети ще им е все едно. Така е с всичко, което правим и сме! Има хора, които ни харесват, има и хора, които не ни харесват. Само защото някой е казал, че нещо не е наред, това не означава автоматически, че то не е наред.


Не се срамувайте от интересите си


Хобитата ви са част от вас и няма нищо лошо да държите на тях. Колкото и странни да са те, ваши са си и очевидно ви носят някаква наслада. Щом ви карат да се чувствате добре, в никакъв случай не се срамувайте от тях и още по-важното – не се отказвайте, само защото някой си ги намира за странни. Точно хобитата ни са начин да се откъснем от често неприятната действителност. Аз съм жена, но обичам коли и чета списания за коли – чувала съм мъже да ме обсъждат в метрото, когато от чантата си вадя не червило или дамско списание, а такова за автомобили, но не ми пука, защото това отвлича мислите ми в друга реалност, където нямам никакви грижи, а безгрижно се нося по адски красивия крайбрежен път с адски красивата си кола.


Признайте пред себе си своите качества и черти


Не само чертите на характера ви, а всичко! Какъв е проблемът, че имате пълни бедра, че талията ви е по-широка, че имате белег от падане в детството, че, леле какъв ужас, появил ви се е целулит? По-малко специални ли ви прави това? Вие сте това, което сте, и сте наистина уникална. Няма друга жена, която да мисли и чувства точно като вас, няма друга жена, която да изглежда като вас. Застанете пред огледалото и "прегърнете" с всичките си сетива всичко, което сте – всички свои качества и недостатъци. Самоувереността и вярата, че сте специална, са това, което ви прави красива жена – не килограмите и мерките, не грима и дрехите. Те са само патерици, с които може да фокусирате вниманието върху тази част от вас, която поискате. Но не те са източникът на красотата ви.


Проверете реалността


Ако в този миг се чувствате не особено красиви, не много умни и общо взето неспособни, замислете се преди година, две, пет, десет какви постижения сте имали. Ако сте могли да постигнете нещо преди, защо да не можете и сега? Не подкрепям онази тенденция "да живееш в миналото", но горещо препоръчвам да си припомняте хубавите мигове, когато се чувствате зле. Наистина помага.
 

Вижте още:

7 начина да живеем така, че да не съжаляваме за нищо

Как да повярваме в себе си!


 

Коментари към "4 начина да се чувстваме добре със себе си":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg