4 основни правила на естествения грим

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Визията, която неизменно привлича всички погледи – гримът без грим, тоест така леко и деликатно гримираната жена, която сякаш не носи никакъв грим. Колкото и на пръв поглед да изглежда елементарен за нанасяне, но като всичко в beauty сферата и този начин на гримиране си има тънкости.

Кои са основните правила за естествен грим?


Задължително ли след тонирания крем/фон дьо тен трябва да нанасяме пудра?

 

Не, разбира се – просто защо това е грим, нищо не е задължително, нищо не е на живот и смърт. НО! Когато ви се налага да изкарате по-дълго време с грим, когато е топло, лицето ви има склонност да се поти, забравяте и често докосвате лицето с ръце, както и за повече дълготрайност, е добре да сложите и пудра. Тя придава матов финиш и фиксира грима, като осигурява един доста по-естествен ефект.


Как правилно да използваме бронзиращата пудра?


Въпреки че съществуват различни техники за нанасяне на бронзираща пудра, за да създадете илюзия за лек загар, опитайте тази. Вземете широка четка и нарисувайте на скулите цифрата 3 – първият полукръг направете от веждите до скулите, а вторият от скулите до челюстта. За финал добавете малко пудра в средата на челото, на върха на носа, в средата на брадичката – тези области от лицето, които най-бързо улавят слънчевите лъчи.


Как правилно да използваме коректор?


Коректорът винаги се нанася преди пудрата, но върху тонирания крем. За да прикриете сините кръгове под очите, наведете глава настрани и леко назад, така ще може да разгледате добре линията на кръга и да нанесете коректора на точното място. Коректорът хайлайтер със светлоотразяващи микрочастици се нанася така – под веждите, във вътрешните ъгли на очите и на върха на скулите. Най-добре е да разнесете коректора с помощта на пръстите или бюти блендер. При нанасяне обаче внимавайте да не разтягате кожата, движението на пръстите трябва да е по-скоро потупващо и много деликатно.  


Как визуално да увеличите очите, ако не използвате сенки?

 

Възползвайте се от молив или очна линия във вътрешния ъгъл на окото, във водната линия. Класическата препоръка е моливът да е с бял цвят, но истината е, че бялото контрастира с всички други цветове, затова и ще направи всеки цвят по лицето ви да изглежда ярък. Ако искате да избегнете този ефект, изберете молив в бежово или слонова кост.

 

Вижте още:

Поддръжка и почистване на четките за грим

5 грешки с бронзанта, които развалят красивия вид


 

Коментари към "4 основни правила на естествения грим":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg