4 странни неща, които влияят върху заплатата ви

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Няма нужда да ви питаме искате ли да печелите повече пари.

И всички знаем, че знанията, уменията и здравата работа няма как да не ви изстрелят до успешна кариера. Но това не са единствените фактори, които помагат(или пречат) да получавате заслуженото.


За наша голяма изненада научихме, че има още няколко наистина странни фактора, които влияят върху заплатата, която получавате. Ето ги!


Оценките в ученическите ви години


Да, няма нужда да ни припомнят това – открай време се смята, че успешните ученици ще успеят и в живота. Има обаче някои изключения, нали? И все пак британски учени твърдят, че постиженията в математиката и четенето на 7-годишна възраст са предпоставка за добър социално-икономически статус като възрастен.


Външния вид


За съжаление, дами, учените продължават да твърдят, че външността оказва сериозно влияние върху размера на заплатата. Колкото по-висока е оценката ви по скалата на привлекателността, толкова по-висока ще бъде заплатата ви. Жените с наднормено тегло получават по-ниски заплати, за разлика от високите жени, които са оценени по-добре.


Дължината на името ви


Леко сме шокирани. Дългото име означавало по-ниска заплата. Късото име ще ви носи по-добри пари. От 24 двойки от дълги имена и техните кратки версии, 23 от по-кратките имена получавали по-високо възнаграждение.
Съвет! Представяйте се с прякор/умалително име.


Емоционалната интелигентност


Според едно немско проучване способността да разпознавате чувствата на другите оказва влияние върху годишната ви заплата. Емоционалните умения ви помагат да обработите информацията за професионалното ви обкръжение и след това да действате, водени от тази информация. А това, разбира се, означава да се развивате по-лесно.
 


 

Коментари към "4 странни неща, които влияят върху заплатата ви":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg