4 съвета за отслабване от японския начин на хранене

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Дълголетници, младолики, с фина фигура, здрави, спокойни, работоспособни... Японците определено са народ, който изумява света със здравословното си състояние. А и не само! Но сега ще говори за това, че определено си струва да се запознаем с начина им на хранене. Именно той е една от основните предпоставки за прекрасното състояние на духа и тялото им...

 

Най-големите предимства на японската кухня са, че тя е нискокалорична и наситена с витамини и минерали. В нея преобладават растителните белтъчини, а животинските се набавят от рибните продукти, които заедно с ориза и зеленчуците са 3-те основни компонента на тази кухня.

 

Японският начин на хранене обаче е толкова добър не само заради самите продукти, но и понеже следва няколко основни правила. Ако и вие решите да им се доверите, те могат да подобрят издръжливостта ви, здравето ви и да забавят процесите на стареене в организма ви.

 

Ето и кои са те...

 

Малки порции 

За да не се изкушават да се хранят бързо и в прекалено големи количества, японците сервират малки порции храна.

Това е много хитър и ефективен начин да се поддържа фигурата, затова горещо ви препоръчваме да смените стандартните чинии, в които сервирате, с по-малки. Добре е да намалявайте порциите, които хапвате постепенно. Така в един момент организмът ви ще привикне към двойно по-малко количество.

 

Пресни сезонни продукти

Тези храни съдържат най-голямо количество полезни витамини и минерали. А японците държат да хапват само най-пресните и полезни продукти за сезона. През пролетта те наблягат на млад зелен чай, бамбукови израстъци и сьомга, есента на скумрия и гъби мацутаки...

Разбира се, по нашите ширини трудно ще се намерят гъби мацутаки, например, но идеята е да залагате най-вече на качествените продукти според сезона.

 

Възможно най-свежа храна 

В японската кухня рибата и зеленчуците се приготвят с минимална преработка. Така видът им остава почти непроменен и се създава илюзията, че ястията са сурови.

В този смисъл стремежът да хапвате възможно най-свежи ястия като салати или такива, приготвени на пара, ще се отрази изключително добре не само на фигурата, но и на здравето и красотата ви.

 

Съхраняване на витамините и минералите 

Японците прилагат 10 различни вида нарязване на зеленчуците с цел да запазят максимално витамините и минералите в тях. Предимно те ги режат с остър нож по диагонал и на кръгчета. Също така за тях времето на приготвяне на ястията е от особено значение. Колкото по-бързо са нарязани и сготвени продуктите, толкова по-добре, защото се запазват повече полезни вещества. 

 

Вижте още: 

Зехтин - тайната на здравословното отслабване

Какво да хапвате срещу косопад?


 

Коментари към "4 съвета за отслабване от японския начин на хранене":
Най-четени
Няколко навика, които допринасят за сухата кожа Няколко навика,...

Вижте кои са те!

11:52 | 10-07-19| няколко...
 
Как да предотвратим увисналите гърди Как да предотвратим...

 Няколко съвета как да...

13:35 | 10-08-19| Виж цялата статия
 
Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени Невероятно лесни...

Как лесно да предотвратим и...

14:30 | 10-10-19| Виж цялата статия
 
10 начина да засилите позитивните вибрации в дома си 10 начина да засилите...

Положителна ли е енергията в...

18:19 | 10-15-19| Виж цялата статия
 
 5 естествени начина за избелване на зъбите 5 естествени начина...

За по-красива усмивка!

11:35 | 10-08-19| домашни...
 
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
Как да прикриете тъмните кръгове под очите, ако нямате коректор? Как да прикриете...

Лесно и ефективно!

15:32 | 10-07-19| коректор...
 
Първата космическа разходка на жени-астронавти най-накрая се случва Първата космическа...

Еманципация и в космоса...

17:30 | 10-07-19| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg