4 упражнения, които да правим, докато четем!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Четящите хора имат един проблем – движението е малко. Защото е много вероятно работата им да е свързана със седене по цял ден, а всяка свободна минута извън нея обикновено прекарват доволно излегнати или седнали удобно с книга в ръка. Колкото и да обичам да чета, осъзнавам, че заседяването е абсолютният враг за здравето – не дюнерите и пиците, не чипсовете, които в крайна сметка не ядемм всеки ден, а седенето с часове пред компютъра и после още малко, увлечени в новата книжка, с която сме се сдобили.


Защо обаче да не превърнем дори четенето в начин да се движим? Като комбинираме удоволствието от книгата с тренировки. Е, малко несериозно звучи, особено пък за активно трениращи хора, но истината е, че е добре да се възползваме от всеки начин да се движим малко или много.


Упражнение с крака
Упражненията, които включват повдигане, пружиниране и изобщо движение само на долната част, са особено удобни да ги правите, докато четете. Когато се фокусирате върху краката, ръцете ви остават неподвижни, така че спокойно може да си държите книгата.


Велоергометър
Направете така – недейте да четете, когато си правите редовната тренировка, за да може да не се отвличате от правилното ѝ изпълнение, но правете тренировка във времето, което сте определили за четене. Велоергометърът няма да ви закара никъде, така че спокойно може да се метнете на него, докато четете следващата глава от книгата.


Ходете
Един от любимите ми начини да се движа, докато чета. Разходката е един от чудесните начини да се поддържа форма – всички мускули работят, цялото тяло се движи, дишаме чист въздух. Но можем да се възползваме от отличното въздействие на ходенето и с книга в ръка. Ходенето на място също помага. Не бързам за никъде, но постоянно съм в движение, а и си чета супер интересната книга.


Пътечката
Подобно на ходенето на място, може да се възползвате и от по-бавно темпо на бягащата пътечка. Или кростренажор. Но все пак бъдете внимателни как правите упражненията.


Каквото и да изберете – най-лесни са упражненията с крака и ходенето на място – възползвайте се от всяка възможност да се движите, докато се отдавате на любимото си занимание.

 

Вижте още:

5 бързи упражнения извайват талията

Упражненията, с които ще стопите любовните дръжки


 

Коментари към "4 упражнения, които да правим, докато четем!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg