4 фрази, които социопатите използват, за да сломят увереността ви

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Социопатите са майстори на манипулацията. Те използват думите, за да влязат в главата ви и да ви накарат да се съмнявате в себе си. След като започнете да поставяте под съмнение собствените си мисли, чувства и вярвания, те са в състояние да надделеят над вас във всеки аспект от живота ви.

Социопатите може да изглеждат мили и искрени в началото, което затруднява разпознаването им. Впоследствие истинската им същност излиза наяве. Чрез идентифициране на ключови фрази, които социопатите често използват, ще можете да забележите такъв човек от далече и ще се предпазите от манипулация.

Ето четири фрази, които социопатите използват, за да ви лишат от увереност:

1. „Ти ме разбираш погрешно“

 

Социопатът никога няма да признае, че греши. Ако започнете да сглобявате картинката, той ще ви каже, че в това няма никакъв смисъл или че не разбирате какво ви казва. Като ви накара да се съмнявате в мислите си, соципатът придобива контрол над това, което мислите, казвате и вярвате.

2. „Драматизираш”

Социопатът често използва фрази като „много драматизираш“ или „преиграваш“. Никой не иска да бъде наричан крал на драмата. Когато социопат ви маркира като своя жертва, това ви кара да криете чувствата и мнението си. Започвате да задържате чувствата в себе си и се съгласявате с него, каквото и да каже, за по-лесно. Това позволява на социопата да насочва всеки ваш ход.

3. „Имаш нужда от мен“

 

Крайният контрол е това, което социопатът всъщност търси. Такива хора искат да ви накарат да мислите, че без тях не можете. Ако започнете да вярвате, че наистина се нуждаете от тях в живота си, ще получат власт над вас. Социопатът използва израза „имаш нужда от мен“, за да те накара да мислиш, че знае кое е най-доброто за теб и че не можеш да живееш без него. Или пък те кара да се чувстваш зависим от него, незабелязано.

4. „Ти си глупав“

 

Осакатяването на другите е манипулационна тактика, която социопатите често използват. Колкото повече ви казват, че сте глупав или невъзпитан, толкова повече ще започнете да им вярвате. Умишлено те подтискат и разкъсват, за да се почувстват те по-добре и да те направят по-податлив на манипулациите им.


 

Коментари към "4 фрази, които социопатите използват, за да сломят увереността ви":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg