4 възможности, които имате след раздяла

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Няма лесна раздяла, всички знаем това. Няма значение дали връзката ви е свършила тихо и мирно, или бурно и опустошаващо.

Винаги има един период на празнота, на всепоглъщаща мъка и чувство на загуба. Но всичко е до време и този период приключва – тогава ще разберете, че сте по-добре без него. И ще сте осъзнали, че е трябвало да се разделите.

Често пъти раздялата е възможност да „изградите“ себе си, да поработите над това кои сте и какво искате от живота си. Когато сложите край на трудни отношения, пред вас ще се отворят няколко възможности.

Обърнете внимание на себе си

Обичайте себе си. Сигурно сте го чували толкова много пъти, но само когато го изживеете наистина, ще разберете колко е силно – преди да обикнете някого, първо трябва да заобичате себе си.

Говорим ви за безусловна любов. Това означава да приемете и обичате себе си, без да си поставяте условия. Да се погледнете в огледалото и да благодарите и обичате това, което видите там, с всички негови недостатъци.

Трябва да видите себе си ясно и да приемете всичко, което сте, и всичко, което не сте. Ако можете да направите това и да оцените, обичате и уважавате личността, която ви гледа от огледалото, тогава ще сте готови да дадете същата безусловна любов и на друг.

Ако не обичате себе си, ще разберете, че ще ви бъде трудно да създадете и запазите интимна връзка.

Дайте си почивка

Ние всички вървим през живота си по различни пътища. Някои срещат половинките си рано, докато други изживяват серия от проби и грешки.

Какъвто и да е случаят, дайте си почивка и обмислете уроците, които ви се дават във всяка ситуация. Не бъдете прекалено строги със себе си. Не обвинявайте себе си, не съдете сами себе си. Ще научите, че не може да пришпорите любовта – тя идва, когато ѝ е писано да дойде. Междувременно се подгответе да изживеете живота си пълноценно, да бъдете колкото е възможно по-щастливи. Обградете с неща и хора, които обичате, правете, каквото обичате – пътувайте, четете, пишете, изберете си хоби, гледайте филм, тренирайте, рисувайте – правете, каквото най-много ви се иска.

Преследвайте мечтите си

Всички си имаме малки или големи мечти, които искаме да се сбъднат. Много често обаче по ред причини кътаме мечтите си дълбоко в сърцето си и ги забравяме, повлечени от рутината на живота, чакайки „подходящ момент“. Но с годините отговорностите ни стават все повече и повече и намираме все по-малко време за мечтите си. И така и не ги реализираме. Но, бъдете сигурни, последното нещо, което искате да ви се случи, е да погледнете назад и да осъзнаете жестоката истина, че сте пропилели най-хубавите си години, робувайки на „трябва“ на някой друг, вместо да сбъднете мечтите си. Нямате никаква причина да отлагате сбъдването им. Използвайте това, че сте останали сами, за да помечтаете, и по възможност си дайте сметка, че ако сега не направите нещо по въпроса, никога няма да го направите.

Повярвайте си

Повярвайте, че имате крила. Доверете се, че крилата ви никога няма да ви предадат. Обикнете себе си и крилата, които ще ви отведат далеч в сбъдването на желанията ви.

За съжаление обаче живеем в общество, в което на почит са критиката, осъждането и омразата. Неизбежно е да се почувстваме неуверени. Но вместо да се фокусирате върху „грешното“ в някого или нещото, търсете в него доброто. Когато вдъхвате сила в някого, вие вдъхвате сила в себе си.

По този начин вие поставяте основа и продължавате да градите любовта към себе си, която може би сте изгубили. И в крайна сметка бъдете уверени, че всичко ще бъде наред. 


 

Коментари към "4 възможности, които имате след раздяла":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg