4 храни, с които да внимаваме на Нова Година

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

 

Как е настроението, приятели? Тръпнете ли вече в очакване на новата година? А менюто за празничната вечер съставихте ли го вече? Преди да отрупате трапезата с най-разнообразни ястия обаче, предлагаме ви да хвърлите едно око на храните, с които е добре да бъдем по-внимателни през празниците.

Специалисти по хранене са съставили списък с 4 от най-опасните от тях.

И така. На 4 място те са сложили… мандарините. Да, правилно сте разбрали. Оказва се, че екзотичните плодове крият рискове за хората с язва, гастрит и други проблеми на стомашно-чревния тракт. Те се оказват твърде агресивен продукт за лигавицата на стомаха и червата.

На 3 място се нареждат различните видове тлъсто месо! Те повишават нивата на холестерола и могат да причинят чувство на тежест в стомаха. Затова лекарите препоръчват да заменим свинското и патешкото с пилешко или заешко месо.

Специалистите съветват да бъдем умерени и с шампанското. То се нарежда на 2-та позиция по рисковост, защото може да предизвика киселини в стомаха, особено ако го съчетавате и с друг вид алкохол. Препоръчителната доза от пенливата напита е една чаша.

Най-вредната храна, която често се консумира около новогодишните празници обаче са различните салати с майонеза като руска салата, например. Те имат твърде високо съдържание на калории, а и майонезата често се превръща в причина за натравяне!


 

Коментари към "4 храни, с които да внимаваме на Нова Година":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg